Стеля завалилась після маневру зерновозу: у селі на Вінниччині руйнуються сільські будинки. Фото

51 Новости Винницы

Без стелі та із розтрощеними меблями в один момент залишилася жителька села Мишарівка на Вінниччині. Її будинок знаходиться неподалік дороги, якою часто їздять ваговози. Семе через них і могла статися така ситуація. Адже це не перший подібний випадок, коли після маневрів фур двох тутешніх агрофірм, стається руйнування у приміщеннях. Бідкаються селяни.

Крайній випадок трапився у Мишарівці після обіду 26 березня.

«Про це нам розповіли місцеві жителі під час нашого чергового об’їзду. Тому ми завітали до постраждалої. Тетяна Олексіївна Драмарецька пригадала, після того, як по дорозі попід її хату проїхав зерновоз… в кімнаті повністю обвалилася стеля. Уламки пошкодили меблі, стіни, карнизи. Ласка Божа, що в ту хвилину нікого не було в кімнаті. У жінки маленька дитина. А у кімнаті, де це все сталося, якраз знаходилися іграшки. В приміщенні нещодавно зроблено сучасний ремонт… Жінка не могла стримати сліз. Адже то все — праця і чималі кошти», — каже

Що саме за машина спричинила обвал стелі, Тетяна Драмагецька не встигла побачити.

«Вести якесь розслідування — чия машина, звідкіля їхала і з яким вантажем — нереально. Адже коли стався обвал, і в думках не було кудись бігти, аби визначити номер автівки. Практично у кожному з тутешніх сіл люди роками ставлять владі питання щодо контролю за дотриманням норм вантажоперевезень. Десятки скарг звучало і продовжує звучати щодо того, що від руху великовантажного транспорту руйнуються будинки. Можливо, хоч цей факт змусить, врешті-решт, агровиробників змилуватись над людьми. Тому що будинки — це єдине, що залишилося у них в селах», — підкреслює Лупещенко.

Наразі відомо, що місцева влада планує виділити постраждалій матеріальну допомогу на відшкодування збитків.

«Під час розмови з нею ми зрозуміли, жінка мати-одиначка. Працює вчителем. Так, як у селі закрили школу, їздити доводиться у Теплик. Розібрати завали їй допомогли сусіди. Ми поспілкувалися зі старостою села. Зрозуміли, місцеві готов відстоювати свої права. Для початку, знову будуть звертатися у всі необхідні інстанції. Аби цією дорогою заборонили їздити ваговозам», — зауважила Лупещенко.