Спецодяг - спеціальний захисний одяг

Спецодяг — спеціальний захисний одяг

121 Новости Винницы

Кожна доросла людина велику частину життя проводить на роботі. Деякі йдуть туди з більшим ентузіазмом, інші — трохи меншими. Світ улаштований так, що людина просто не може жити, не працюючи. Щоб ефективно та безпечно виконувати свої обов’язки у деяких галузях та сферах потрібен робочий або спеціальний захисний одяг. Вона не тільки підвищить комфорт виконання обов’язків, а й у деяких випадках убезпечить працівників.

Спецодяг - спеціальний захисний одяг

Що таке спецодяг?

Спецодягом можна назвати одяг, який співробітники використовують на певному робочому місці. Вона має бути відповідним чином адаптована до даної професії та виконання певних обов’язків. Необхідність носити її найчастіше пов’язані з робочими місцями, пов’язані з різними типами машин чи пристроїв.

У чому різниця між спецодягом та захисним одягом?

Дуже часто поняття захисного одягу плутають із робочим одягом. Не слід цього робити, оскільки між двома типами одягу є фундаментальні відмінності. Які?

Спецодяг використовується для захисту від різних забруднень та з санітарних причин, тоді як захисний одяг може мати особливі властивості, які захищають здоров’я та життя працівників.

Спецодяг немає захисних властивостей;
Для того щоб цей одяг вважався захисним, він повинен мати відповідні дозволи;
Захисний одяг виготовляється із спеціальних матеріалів, адаптованих до умов роботи.

Які види спецодягу можна виділити?

На ринку представлені різні види спецодягу. Перший принцип поділу відноситься до секторів, в яких одяг використовується, і ділиться на такі галузі, як:

  • Механічна,
  • Медична,
  • Гастрономія,
  • Садівництво,
  • Будівництво.

Другий тип поділу одягу – за призначенням для конкретних частин тіла. Це так званий верхній одяг, до якого входять: жилети, толстовки, комбінезони, штани, сорочки, футболки та шорти. Третій вид — аксесуари:

  • Окуляри,
  • Рукавички,
  • Шапки,
  • Шоломи,
  • Взуття робоче.

Що потрібно знати про спецодяг?

Не слід забувати, що кожен співробітник має право на спецодяг, якщо його особистий одяг може забруднитись або пошкодитися під час виконання певних завдань на роботі. Працівник також має право клопотати про отримання спецодягу, якщо за своєю професією він піддається небезпечному випромінюванню або контакту з різними хімічними речовинами. Проте слід звернути увагу на те, що робочий одяг є власністю роботодавця. Його завдання — покрити витрати як на покупку, так і оновлення такого одягу.

Вибираючи спецодяг, слід пам’ятати, що він підвищує комфорт роботи, тому варто уважно подумати, перш ніж обирати конкретний виріб.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com