Сьогодні весняне рівнодення. Що можна, а що не варто робити у цей день

83 Новости Винницы

20 березня весняне рівнодення. Це коли день стає рівним ночі за тривалістю. Сьогоднішня дата вважається астрономічним початком весни. Дні стають довшими, а ночі коротшими. А ще на землю приходить тепло, а заморозки залишаються «у минулому». І хоч цього року зима вперто бореться з весною за своє панування, і щодня у нас змінюється погода – то сонце, то сніг, все ж, весна бере своє.

А ще раніше весняне рівнодення вважали початком Нового року. Аргументація проста: розпочинається відродження природи, земля набирається сили та передає її рослинам.

За інформацією Укрінформу, цей день був великим святом у наших предків. За часів язичництва на рівнодення пекли млинці, спалювали опудало зими. Дівчата проводили ворожіння на млинцях: хто першим за столом взяв млинець — така стать буде у майбутньої дитини. Також пекли булочки у формі жайворонків, як на день 40 святих, і ховали всередину різні предмети. Якщо попадеться обручка – людина вступить в шлюб в цьому році, монетка – розбагатіє, а грудка солі – буде сльози лити.

У цей день дивляться на погоду – якщо ще стоять морози, значить нас чекають ще 40 днів холодів. У цей день потрібно радіти і відганяти погані думки. Добре в цей день зробити хорошу справу – тоді весь рік буде вдалим. У цей день можна загадати бажання, а вночі часто можна побачити віщий сон.

Весняне рівнодення: що радять зробити:

Викинути з оселі мотлох.

Роздати непотрібні речі тим, хто їх потребує.

Потурбуватися про домашніх тварин.

Запалювати свічки.

Прикрасити квартиру чи будинок весняними квітами.

Додати в декор оселі зелених, рожевих, жовтих та блакитних барв.

Приготувати кролика в сметані або легкий вітамінний салат.

Працювати з землею.

Турбуватися про себе.

Мріяти.

Чого категорично радять уникати:

Впадати в депресію.

Думати про минуле.

Уникати балансу у різних сферах життя.

Конфліктувати, злитися та провокувати сварки.