Щойно! Прямо у НАЗК – Садового трясе! Зеленський вражений – 14 протоколів! Чого чекати далі?

206 Новости Винницы

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував складені на нього 14 протоколів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Він запевнив, що це, може бути, перший в Україні випадок складання протоколів за публічність і зазначив про тиск на місцеве самоврядування з боку прокуратури.

Садовий роз’яснив ситуацію на своїй сторінці в Facebook. Міський голова зауважив, що у Львові, як і в інших містах, громадські організації можуть отримати знижку на оренду комунального майна. 2020 року прокуратура поставила під сумнів правильність такого рішення, було відкрито кримінальне провадження.

“Ця ухвала міськради повністю синхронізована з відповідною постановою Кабміну та наказом Фонду держмайна, на основі яких працюють практично всі органи місцевого самоврядування України”, – підкреслив політик.

На відповідь через дії прокуратури Садовий написав 290 звернень до депутатів, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, генпрокурора Ірини Венедиктової, президента Володимира Зеленського, Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Державного бюро розслідувань (ДБР) про те, що ці звинувачення не мають сенсу і прокуратура не повинна втручатися в діяльність міськради.

Через деякий час відбувся суд, який, за словами Садового, підтвердив “абсурдність звинувачень”. Прокуратура ж водночас звернулася до НАЗК через те, що мер Львова своїми зверненнями зробив справу публічною.

“І у відповідь на мої листи склали на мене 14 протоколів. Дивно, чому не 290? Адже листів було саме стільки. За логікою НАЗК, міський голова не має права захищати здоровий глузд і закон. Це, мабуть перший випадок в Україні, коли складають протоколи за публічність і відкриту позицію, яка протистоїть неправомірному тиску на місцеве самоврядування зі сторони прокуратури”, – написав Садовий.

Щойно! Прямо у НАЗК – Садового трясе! Зеленський вражений – 14 протоколів! Чого чекати далі?