Щоб посипати тротуари: у Вінниці кав’ярні та ресторани передали комунальникам кавову гущу

26 Новости Винницы

У Вінниці кав’ярні і ресторани передали близько 300 кілограмів кавової гущі «Вінницязеленбуду». Нею будуть посипати пішохідні зони у місті.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

У Європі та Україні набирає популярності спосіб боротьби зі зледенінням у вигляді посипання тротуарів висушеною кавовою гущею, яка є досить екологічним варіантом та після танення снігу слугує добривом для землі.

Проекспериментувати з ним вирішили і у Вінниці. Ініціативу вінницьких закладів сфери послуг, які готують клієнтам каву, підтримали у Вінницькій міській раді. Використану гущу зголосилися надати мережі кав’ярень «Франс.уа» і «Чорна кішка, білий кіт», еспрессо-бар KrisKiss, ресторани Pasta e Vino, Rich, Georgian Factory, «Батискаф», «Лезгинка», Red Zepellin, «Асса», паби Johnny Raw і «Кінь у протигазі», а також мережа «Солодка мрія».

Заклади передали близько 300 кг сировини міському комунальному підприємству «Вінницязеленбуд», працівники якого вже посипали гущею алеї Центрального міського парку імені Леонтовича. Якщо заклади будуть готові й надалі забезпечувати посипний матеріал, підприємство продовжить роботу в інших рекреаційних зонах міста.