Що таке рашгард

Що таке рашгард і навіщо його використовують?

88 Новости Винницы

Як випливає з назви, рашгард Venum призначений для захисту шкіри під час серфінгу, але в цьому універсальному одязі є набагато більше функції. У цій статті розглянемо докладніше, що таке рашгарди і як вибрати правильну модель, яка підійде саме вам.

Що таке рашгард

Що таке рашгард і навіщо його використовують?

Рашгард є щільно облягаючий топ, зроблений із суміші спандексу/лайкри і нейлону або поліестеру. Хоча вони в основному пов’язані з серфінгом, рашгарди носять для різних занять. У цьому одязі зручно займатися змішаними єдиноборствами, засмагати на пляжі, коли потрібен легкий сонцезахисний ефект, а також для плавання у воді. Сьогодні серфінгісти здебільшого носять рашгарди як окремий шар, зазвичай разом із купальником або верхом від бікіні, коли погода надто тепла для гідрокостюму. Це необхідно як для того, щоб віск (і пісок) для дошки для серфінгу не натирав груди під час веслування, так і як додатковий шар захисту від елементів, особливо від УФ-випромінювання. І хоча сучасні гідрокостюми вважають за краще носити раши під гідрокостюмом, або для комфорту або невеликого додаткового тепла, деякі серфери, як і раніше, вважають за краще носити раши під гідрокостюмом.

З чого зроблено рашгарди?

Раші майже завжди виготовляються із суміші еластану (лайкра, спандекс) та нейлону або поліестеру, що забезпечує облягаючу фігуру, дуже еластичну, забезпечуючи максимальну свободу рухів. Цей тип тканини також швидко сохне, міцний та вбирає вологу, що робить його ідеальним для носіння у воді, а також за високих температур. Товщина може змінюватись в залежності від того, чи призначений рашгард для носіння як захисний шар у тропічній воді або як ізоляційний шар у більш прохолодних умовах. При покупці рашгарду, перевірте якість тканини за допомогою тесту на розтягування – обережно потягнувши за неї, а потім відпустивши, вона має повернутися у вихідну форму. Також переконайтеся, що поверхня тканини, що звернена до шкіри, добре оброблена і м’яка на дотик.

Також захист від сонця – одна з ключових функцій рашгардів, і в цілому всі суміші поліестеру та лайкри забезпечують відносно високий захист від ультрафіолету. Однак ступінь захисту може сильно варіюватися від тканини до тканини, тому, якщо захист від ультрафіолету важливий для вас, зверніть увагу на продукти з рейтингом UPF, який є співвідношенням УФ-випромінювання, що викликає сонячні опіки, виміряне без захисту тканини.