Щ0йно! Потрібен локдаун мінімум на три тижні!У Авакова випалили.. Українці в ш0ці

231 Новости Винницы

В Україні через епідемію коронавирусу в МВС вважають правильним ввести повний локдаун мінімум на три тижні.

Про це повідомляє заступник Арсена Авакова Антон Геращенко.

За його словами, карантин вихідного дня – це “несерйозно”. А правильне рішення рішення – напрацювати пакет підтримки бізнесу і піти на короткий, тритижневий локдаун.

Свою позицію заступник міністра аргументував даними, які отримало керівництво МВС на зустрічі з відомим інфекціоністом Ольгою Голубовською: “Відбулася зустріч міністра внутрішніх справ з відомим інфекціоністом пані Голубовською, яка чітко і ясно сказала, що карантин, який триватиме майже три тижні, не матиме ніякого впливу на поширення коронавирус. Необхідно, щоб був розірваний ланцюг розвитку захворюваності. Фактично вірус передається від людини до людини. І якщо продовжує працювати громадський транспорт, якщо ми закриваємо місця з підвищеним скупченням людей тільки на вихідні, а в інші дні вони працюють, то ланцюг вірусу не зупиняється “.

Якщо ж локдауна не буде, то Геращенко прогнозує зростання кількості хворих Covid-19 до 25-30 000 чоловік в день.

Нагадаємо, що в Україні за добу заразилися понад 14 000 українців. Всього за весь час пандемії в Україні захворіло 598 085 осіб, з них 274 324 одужали, померли від коронавируса 10 598 жителів нашої країни.