Сергій Борзов: Вінниця матиме сучасний аеропорт

28 Новости Винницы

23 червня затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансового забезпечення заходів з розвитку аеропортної інфраструктури. Цей документ фактично дозволяє «відкрити» державне фінансування реконструкції аеропорту «Вінниця», на яку в державному бюджеті передбачили 604, 27 млн гривень.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодні затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця». https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/604-2021-п#Text

Процес запущений.

Це те, що я обіцяв вінничанам перед журналістами 17 червня.

Вінниця матиме сучасний аеропорт!

У 2021 році до програми Президента України «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів.

«За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця»» — про це у Вінниці сказав Президент України Володимир Зеленський у вересні.

Бюджет на 2021 рік дозволить продовжити модернізацію регіональних аеропортів.

На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті цього року передбачили 604,27 млн гривень.

Працюємо далі. У Вінницю будуть літати!», — зазначено в дописі.

Нагадаємо, 18 листопада 2020 року Кабмін затвердив перелік з 104 пріоритетних для держави інвестиційних проектів 2020-2023 роки, в якому і аеропорт «Вінниця». В серпні 2020 в Міністерстві інфраструктури України планували виключити аеропорт «Вінниця» з переліку інвестиційних об’єктів. Потім голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов повідомив, що після його перемовин з міністром інфраструктури проект залишили в Державній цільовій програмі розвитку аеропортів на період до 2023 року.