Сергій Борзов: Новий міст через Дністер — один із найбільш масштабних проєктів «Великого будівництва» у Вінницький області на 2021 рік

23 Новости Винницы

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президенткою Молдови Маєю Санду в Грузії обговорив будівництво прикордонного переходу через Дністер. Сторони погодилися щодо необхідності прискорення будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер у районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

Україна профінансує будівництво мосту через Дністер, який повинен стати частиною нової магістралі між Києвом та Кишиневом. Група компаній «Автострада» нещодавно виграла тендер на масштабне будівництво. Вартість робіт — 3 мільярди 386 мільйонів гривень.

«Новий міст — один із найбільш масштабних проєктів «Великого будівництва» у Вінницький області на 2021 рік. Яким буде міст? Довжина — 1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів, це на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5000 автівок на добу.

Для його будівництва знадобиться 9 000 тон високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону.

Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 «Немирів-Ямпіль», 116 км якого Автострада відновлює прямо зараз, та частиною транспортного коридору між двома країнами», — зазначено в дописі.

Новий міст буде споруджений на околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони та неподалік молдавського села Косеуць.

Під’їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 «Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань». Власне, і цю дорогу вже відновила Автострада.

З іншої сторони кордону він примкне до молдавської траси М2 «Кишинів-Сорока».

Як повідомляла , ремонт автошляху Р-08 «Немирів-Ямпіль» виконується в цілодобовому режимі. Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов входить до складу робочої групи з будівництва мосту.