Ріжучий плоттер

Ріжучий плоттер

36 Новости Винницы

Ріжучий плотер – прилад, що здійснює вирізку зображень за вибраними критеріями. Пристрій дозволяє створювати плакати, наклейки, листівки. Апарат використовується на виробництві та вдома.

Ріжучий плоттер

З якими матеріалами може працювати

Плоттер — пристрій, який використовується для друку на великих за габаритами аркушах різних виробів. Але функції апарату набагато ширші. Він здатний обробляти деревину, вініл, текстиль та інші матеріали.

Ріжучий плотер використовується для вирізування зображень із паперу, картону, плівки, пластику. Можна використовувати матеріали у аркушах, рулонах. Деякі пристрої виконують 2 процедури – друк та різання.

Принцип роботи

Ріжучий плотер – прилад із розміщеним на ньому матеріалом у рулоні або у вигляді листів. Пристрій вирізує букви, принтери, візерунки. Головною деталлю вважається спеціальний ніж, який закріплюється в каретці, що рухається. Це основний принцип роботи приладів.

Плоттер може мати один із кількох ножів:
  • Тангенційний. Обробляє матеріали завтовшки до 3 мм. Апарат може різати та надсікати фігури стандартних конфігурацій. Найчастіше в ньому знаходиться доппривод та ПЗ.
  • Осцилюючий. Використовується для вирізки простих і складних конфігурацій з картону, пінопласту завтовшки до 3 см. Функціонує пристрій завдяки зворотно-поступальним діям.
  • Флюгерний. Використовується для виконання різання оригінальних контурів. Ножем здійснюються обертальний рух у особливій головці. Усі повороти ножа робляться у самому матеріалі.

Перед процедурою апарат встановлюють файл з принтом. Потім виконуються процедури вибору рівня глибини різу і тиску. Ось так просто виходить готовий виріб.

Техніка з ЧПУ працює із твердими матеріалами. Це шкіра, фетр, повсть, картон. Деяка техніка дозволяє створювати фанерні чи акрилові вироби. Але різальна деталь миттєво стає затупленою.

Завдяки відмінній точності, швидкості приладів із ПУ техніка використовуються у різноманітних сферах. Вони потрібні в рекламній та поліграфічній галузі, у швейній, взуттєвій справі. Прилади потрібні у текстильній сфері для створення упаковок. Ще вони незамінні у рукоділлі.

Вибираючи ріжучий плотер, слід звертати увагу фірму. У покупців потрібні такі пристрої, як GCC, Brother, Graphtec. Ця техніка чудово справляється зі своїми завданнями.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com