Реванш! Порошенко в ауті – Аваков добив, просто після штурму. Секретні плани – люди вийшли, почалось!

1018 Новости Винницы

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко переконаний у причетності колишнього президента Петра Порошенка до заворушень на Банковій, які відбулися під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу “Право на владу”.

“Я прямо кажу, я вважаю, що пан Петро Олексійович Порошенко зараз найбільше зацікавлений в тому, щоби в нашій країні була смута, для того, щоби знову роздмухувати ненависть, як він це робив багато-багато разів”, – сказав Геращенко.

Він пояснив, що під час протестів правоохоронці не мали при собі гумових кийків, тому що “той, хто спрямовує за кулісами ці акції, він заплатив би величезні гроші, щоби поліцейські побили хоч одну особу”.

“Те, що відбулося під Офісом президента, це була вакханалія, насильство, спрямовані лише на одне – той, хто задумував цю акцію, він мріяв про те, що поліцейські будуть бити у відповідь мітингуючих. Щоб знову вилізти, як 1 грудня 2013 року, на бульдозер і почати нову президентську кампанію”, – додав Геращенко.

Варто зазначити, що прихильники засудженого на сім років Сергія Стерненко готуються до затяжного протистояння з владою.

Про це «Коммерсанту» заявив політтехнолог Дмитро Раїм.

Він звернув увагу, що значну частину учасників штурму офісу президента склали прихильники колишнього очільника держави Петра Порошенка.

«Те, що ми побачили у вівторок, це не «Правий сектор», це збірна солянка. Там перебували прихильники колишнього президента Порошенко, колишні функціонери при Порошенко, люди, які не люблять президента Зеленського », – сказав Раїм.

«Поки главою МВС буде Арсен Аваков, будь-які протести будуть братися під контроль», – в свою чергу говорить президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

А Раїм вважає, що незабаром з’являться вироки по ще двох справах щодо Стерненко.

«Якщо його засудять, всі що захищають Стерненко політичні рухи виявляться в ситуації, коли вони виступають за наркоторговця і вбивцю», – підкреслив політтехнолог.

Він також дав зрозуміти, що наступним у черзі може стати Порошенко, який є фігурантом низки кримінальних справ.

Варто додати, що акції на підтримку засудженого за розбій активіста Сергія Стерненко фінансував п’ятий президент України Петро Порошенко, який сподівається на «реванш». Про це пише Голос з посиланням на телеграм-канал «Україна 24».

«Здавалося б, що спільного між Порошенком і Стерненко? Так в цілому нічого. Саме останнього колишній президент України вирішив використовувати як «сакральну» жертву, а саме банальний привід проводити проплачені хороводи навколо Офісу Президента. Порошенко вважає, що він вже насидівся і фактично готовий приступити до операції «реванш»», – йдеться в повідомленні.

Цей факт підтверджується грошовими переказами кожному учаснику вчорашніх заходів.

«Але як завжди, в будь-якому поспіху допускаються серйозні огріхи. По-перше – за участь в акціях платили. Тариф звичайний – 250 грн, а ось форма оплати в цей раз не стандартна – тільки переказ на банківську карту. Напевно, хтось вирішив, що транзакції відстежити буде складніше», – наголошується в повідомленні.

Автор також нагадує, що під час каденції Петра Порошенка активісту вдавалося уникнути відповідальності за низкою тяжких злочинів, зокрема – за вбивство.

«Стерненко вже давно б їв сухарі на зоні в будь-який іншій цивілізованій країні. Ніяк інакше, як пособництвом, це назвати не можна. Нагадаємо, він отримав лише свій перший вирок, а ще два попереду. Загалом, вийде друг і соратник Петра не в цьому житті. Не можна злочинця звеличувати в ранг святих борців за справедливість», – йдеться в повідомленні.