Рекордний малиновий пиріг та розваги – на Вінниччині відбудеться «МалинаФест»

48 Новости Винницы

В рамках Плеяди культурно-мистецьких заходів до 30-річчя Незалежності України в Северинівській громаді проведуть фестиваль «МалинаФест». Під час заходу буде презентовано найбільший пиріг з малиною для фіксації рекорду України. Гості фестивалю зможуть взяти участь в спортивних і розважальних програмах, подивитись концерт, покататись на вітрильних катамаранах і човнах.

Фестиваль відбудеться 17 липня біля озера на річці Рів в селі Чернятин Северинівської громади. Початок о 15.00 годині. Організатор фестивалю Вінницька обласна державна адміністрація за підтримки народного депутата України Ірини Борзової.

Села Северинівської громади славляться великими врожаями фруктів та ягід. На фестивалі будуть представлені виробники сільськогосподарської та промислової продукції, чиї виробництва розташовані в громаді. Поряд з виробниками представлять свої кулінарні витвори представники різних сіл Северинівської громади.

На фестивалі відбудуться змагання команд сіл об՚єднаної громади, а також гостей фестивалю. Родзинкою спортивних змагань стане футбол у воді – і дорослі, і діти матимуть можливість взяти участь в цікавих, активних іграх. А поряд на воді відбуватимуться прогулянки на вітрильних катамаранах та на човнах. Для дітей готуються веселі конкурси, цікаві розваги та смачні призи.

Концертна програма розпочнеться виступами найкращих колективів Жмеринського району. Продовжать концерт гості з Вінниці – фольклорний гурт «Мокоша» Вінницького фахового коледжу культури ім. М.Д. Леонтовича та ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича. Для гостей свята також співатимуть: Віра Майборода, Оксана Кулик, гурт «Фанфари Купали», народний артист України Станіслав Городинський.

Нову програму представить Олександр Онофрійчук та ансамбль «Експромт» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича.

На завершення глядачів чекатиме феєричне лазерне шоу, що дасть початок вечірній молодіжній програмі з DJ Сміт МС Влад.