Разумков: Багато уваги приділяється місцевим аеропортам, і Вінниця стоїть в пріоритетному переліку

41 Новости Винницы

26 лютого до Вінниці приїхав голова Верховної Ради України IX скликання Дмитро Разумков. Це перший робочий візит політика у Вінницьку область.

Під час візиту спікер Верховної Ради ознайомився з дорожньою картою реконструкції аеропорту «Вінниця».

«Сьогодні багато уваги приділяється місцевим аеропортам. І Вінниця стоїть в пріоритетному переліку. Я сподіваюся, що ми зможемо виконати ті завдання, які держава ставила щодо розвитку авіасполучення між містами України», – сказав Дмитро Разумков під час відвідання КП «Аеропорт Вінниця».

Як йдеться на сайті Вінницької ОДА, за словами Голови Парламенту, у спеціальному фонді Державного бюджету на 2021 рік закладено понад 604 млн грн на реконструкцію злітно-посадкової смуги зазначеного аеропорту. Разом з тим він наголосив, що виконання програми з реконструкції смуги залежатиме від наповнення Державного бюджету України.

Голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що у 2021 році до програми «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів. На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті у цьому році передбачили 604,27 млн гривень.

«На вінницькому летовищі сьогодні разом з Володимиром Мазуренком – членом екіпажу найбільшого в світі літака «Мрія». Володимир Васильович працює в ДП «Антонов», де виробляють українські літаки. До того ж, він є депутатом обласної ради», – підкреслив голова ОДА.

Нагадаємо, у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року запускають реконструкцію регіональних аеропортів, аби кожен зміг літати. Літати до Києва у справах, літати в Одесу та Херсон на море, до Карпат взимку на гірськолижні курорти, і головне – українські курорти.

Вже цього року починається оновлення злітних смуг у Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі, Вінниці та багатьох інших містах України.

Довідка.

Аеропорт «Вінниця» розпочав свою роботу у 1982 році. З 1992 по 2008 рік підприємство не працювало. Відродження авіаційної діяльності почалось у 2008 році, і за період до 2018 року кількість рейсів збільшилася з 36 до 1344.

Державна цільова програма розвитку аеропортів на період до 2023 року передбачає фінансування проекту «Реконструкція аеродрому КП «Аеропорт Вінниця».

Читайте також, Разумков ознайомився із роботою вінницької системи екстреної медичної допомоги.

А також спікер Верховної Ради України Вінниці анонсував старт судової реформи.

Фоторепортаж чергової сесії Вінницької облради, на якій був присутній Разумков – дивіться ТУТ.