Радіотехнічна студентська олімпіада у ВНТУ 2015

597 Новости Винницы

Радіотехнічна студентська олімпіада у ВНТУ

З 7 – 10 квітня на базі Вінницького національного технічного університету відбувся фінальний етап Всеукраїнської олімпіади з радіотехніки. Сьомий рік поспіль відбувається у чудовому місті Вінниця. В цьому році до оргкомітету надійшло 49 анкет учасників з 15 вищих навчальних закладів України.

Змагання відбувалися в 2 етапи: теоретичний (основний) та практичний (поза конкурсний). Теоретичний тур включав в себе завдання з основних дисциплін для підготовки спеціаліста з напрямку підготовки «Радіотехніка», а саме:

  • основи теорії кіл;
  • сигнали і процеси в радіотехніці;
  • електродинаміка і поширення радіохвиль;
  • аналогові електронні пристрої;
  • цифрові пристрої та мікропроцесори.

Практична частина продемонструвала вміння учасників швидко виконувати поставлене завдання на однаковій елементній базі. За 100 хвилин конкурсанти поділені на команди повинні були спроектувати та запрограмувати на платформі Arduino працюючий електронний годинник.

Також гарною традицією вже стало проведення виставки-конкурсу студентських радіоаматорських пристроїв та виробів. Учасники демонстрували, як вже цілком готові до виробництва прилади, так і прототипи.

Крім того, цього року вперше оргкомітет організував проведення дистанційної дослідницької олімпіади з радіотехніки для цьогорічних випускників професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів, а також ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Вінницької області. Приємно відзначити, що в виявили зацікавленість шляхом реєстрації та отриманні завдань більше ста учнів та студентів.

Оргкомітет забезпечив учасникам насичену екскурсійну програму до військово-історичного музею Повітряних сил Збройних сил України та відвідування найбільшого виробника професійної аудіотехніки в Україні фірми “Парк Аудіо ІІ”.

Лідерами цьогорічної олімпіади стали студенти Вінницького національно технічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

В сучасних непростих умовах державотворення та фундаментальних змін в освітній сфері, має змінюватись відношення суспільства до офіційних заходів, а представники соціально відповідального бізнесу підтримувати співпрацювати з університетами на постійні основі, тим самим сприяючи якісній підготовці майбутніх фахівців, за для майбутнього динамічного розвитку України! Тому, оргкомітету приємно відзначити продовження плідної співпраці з провідними компаніями радіотехнічного профілю – «Київстар», «Мелексіс» та «Датагруп».

Підводячи підсумки, слід відзначити високий рівень підготовки цьогорічних учасників, та їх бажання дізнаватись нове.

ПЕРЕМОЖЦІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З РАДІОТЕХНІКИ

(ВСОРТ — 2015)

Особиста першість

І – місце

Полуденко Дмитро Сергійович — Вінницький національний технічний університет

 ІІ – місце

Меметшаєв Рустем Расімович — Національний університет «Львівська політехніка»

 Султан Бекболат Оринбекули — Житомирський військовий інституту

ім. С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій

ІІІ – місце

Дубровка Роман Ростиславович — Національний технічний університет України «Київський політехнічний інституту»

Демчина Юрій Олександрович — Національний університет «Львівська політехніка»

Залюбівський Владислав Петрович — Вінницький національний технічний університет

id