Принципи роботи, яких дотримуються отоларингологи

96 Новости Винницы

Лікування у ЛОР лікаря рано чи пізно може знадобитися будь-якій людині. Нежить, біль у вухах, зниження слуху, ангіни — все це патології, при яких людина відправляється на прийом до оториноларинголога. Консультація ЛОР-лікаря нерідко потрібна не тільки дорослим, але й маленьким дітям, які часто страждають від отитів через особливості анатомії.

І маленьким і дорослим допоможе лікар лор львів відгуки про його роботу говорять самі за себе. Маєте проблеми зі здоров’ям — звертайтеся до ЛОРа.

Принципи роботи, яких дотримуються отоларингологи

Як проходить прийом отоларинголога

Прийом оториноларинголога може дати вичерпні відповіді на всі з’явилися питання. Первинне відвідування складається з декількох етапів:

Збір анамнезу і скарг

Консультація ЛОРа завжди починається з уточнення скарг пацієнта, а також зі збору анамнезу. У процесі бесіди доктор розуміє, з якими проблемами зіткнувся хворий, і які можуть бути їх причини.

Ретельний огляд

Консультація оториноларинголога завжди включає в себе огляд горла, носових ходів і вушних раковин. В ході огляду доктор отримує приблизне уявлення про стан органів, намагаэться виявити ряд проблем, наприклад, наявність сірчаних пробок.

Вибір додаткових методів обстеження

Якщо діагноз викликає сумніви, прийом ЛОРа буде включати додаткові обстеження, які допоможуть уточнити діагноз. Спектр досліджень сильно варіюється від одного пацієнта до іншого.

Постановка діагнозу і вибір лікування

Після того, як лікар переконається в тому, що діагноз встановлений вірно, будуть підібрані оптимальні способи лікування. Вони можуть бути як консервативними, так і оперативними, в залежності від патології.

Захворювання, які лікує ЛОР-лікар

ЛОР-лікарі займаються лікуванням досить широкого спектру захворювань, а також можуть в деяких випадках залучати своїх колег для допомоги пацієнтам. Хвороби горла, носа і вух об’єднані в один підрозділ, так як ці органи анатомічно пов’язані, і нерідко хвороба одного тягне за собою патологію іншого.

Лікар займається лікуванням гайморитів, синуситів, фронтитів гострої і хронічної форми, тонзиліти та фарингіти, приглухуватість, отити і багатьмо інших як вродженими, так і набутих протягом життя патологій.

Послуги ЛОР-лікаря можуть крім підбору консервативної терапії включати в себе інвазивне лікування. Наприклад, при виявленні сірчаних пробок у вухах, можливе проведення їх вилучення. Або лікар може виконати прокол гаймарових пазух з видаленням гною при гаймориті.