Приціл коліматора

Приціл коліматора

44 Новости Винницы

Перехід від механічних прицілів — один з найефективніших і помітних процесів вдосконалення вогнепальної зброї. У випадку з початківцями стрілками відмінності між більш-менш точними стволами будуть практично непомітні — користувач все одно буде найслабшою ланкою системи. З іншого боку, заміна механічного прицілу на приціл — це суттєва зміна, і після адаптації до нового пристрою стрілок обов’язково відчує переваги, які може дати йому новий приціл. Це значно підвищить комфорт полювання і швидкість прицілювання.

Приціл коліматора

Приціл коліматора — зручність і точність стрільби

Що таке приціл коліматора?

Перш за все, що таке коліматор і чому він дає перевагу перед класичними приладами? Коліматор є оптоелектронний пристрій, його функціонування засноване на роботі оптичної системи — дзеркал — і електронного емітера, що формує прицільну мітку. Залежно від того, де розташований випромінювач, дзеркало буде направлено так, щоб відбивати світло від нього в сторону ока користувача.

Відмінності між використанням коліматора і механічного пристрою найкраще виражаються їх перевагами.

По-перше, коліматор дозволяє прицілюватися в бінокль, безумовно, більш інстинктивно, і дозволяє постійно спостерігати за оточенням цілі. Для правильного прицілювання механічні інструменти вимагають узгодження трьох точок — цілі, мушки і центру цілика або прицілу.
У випадку з коллиматором тут є тільки дві точки — ціль і точка, що означає підвищену швидкість прицілювання. Більш того, точка, створювана світлодіодами, набагато привабливіше, ніж у більшості оптоволоконних або тритієвих пристроїв.
Коліматор, як і оптичний приціл, дозволяє отримати гарне зображення цілі, не загороджуючи її кріпильними елементами, як у випадку з мушкою. Однак, на відміну від оптичного прицілу, він позбавлений параллакса і вимог до відстані від очі користувача.
У разі, якщо стрілку потрібно наблизити, він може використовувати збільшувач — додаткову оптичну систему, найчастіше встановлюється на шарнірі, що дозволяє швидко змінювати збільшення.

Види коліматорів

Моделі коліматорів відрізняються різноманітністю конструкції через широкого діапазону моделей зброї і ситуацій, в яких вони можуть використовуватися. Покупці знайдуть невеликі приціли, створені для повсякденного використання і прихованого носіння, а також масивні і великогабаритні моделі, призначені для використання в складних умовах.

Перш за все, можна виділити два типи конструкції — закриті і відкриті. У відкритій структурі можна знайти одне скло — лінзу, яка в більшості випадків діє як дзеркало, відображає випромінювач світла в сторону очі. У замкнутому системі випромінювач прикритий корпусом, а крім лобового скла — лінзи — тут є заднє, що закриває простір, не впливаючи на оптичні явища.

Відкритий або закритий коліматор?

Отже, який тип прицілу варто вибрати? Це залежить від застосування. У ситуаціях, коли прилад може бути забруднений, схильний до впливу атмосферних явищ або механічних пошкоджень, варто вибрати закритий коллиматор. У цьому випадку неможливо забруднити випромінювач, а заповнення внутрішньої частини конструкції інертним газом не допустить запотівання.

У разі відкритих коліматорів існує небезпека забруднення випромінювача. Однак не всі повзають по брудній місцевості зі своєю гвинтівкою або дробовиком, тому відкриті коліматори ідеально підходять для всіх «чистих» застосувань. Будь то динамічна стрілянина, полювання або професійні додатки з типовою міський специфікою, моделі з відкритою конструкцією забезпечать комфорт використання завдяки своїй малій вазі і широкому полю зору.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com