Президент ввів у дію рішення РНБО щодо російських банків

62 Новости Винницы

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 11 березня про продовження санкцій щодо 2 російських банків – Сбербанку та Промінвестбанку.

Відповідний Указ з’явився на сайті глави держави 19 березня.

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

У рішенні РНБО від 11 березня 2021 року йдеться, що продовжено на 3 роки дію санкцій щодо 2 російських банків – Сбербанку та Промінвестбанку.

Нагадаємо, у 2017 році указом президента уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо низки юридичних осіб. Санкції були застосовані до публічного акціонерного товариства «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ БАНК», ПАТ «БМ БАНК» в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов’язаних з ними осіб.