Постійні коронки на зуби

Постійні коронки на зуби

50 Новости Винницы

Постійні коронки сьогодні використовуються в естетичній стоматології. Це унікальна розробка. Вони класифікуються як постійний протезний додаток, який лікар фіксує на підставі кореня. Вони встановлюються, коли відбувається руйнування природної коронки зуба через карієс, травму, що викликає перелом зуба, або після лікування кореневого каналу. Їхнє завдання: покращити зовнішній вигляд, а також відновити функцію зуба.

Постійні коронки на зуби

Типи протезних коронок

Коронки, протези класифікуються по-різному, беручи до уваги, зокрема, ступінь відновлення зуба, їх розташування щодо ясен, а також матеріал, з якого вони були зроблені (вінці форма: металеві, керамічні, акрилові, коронки, складні складаються з декількох видів матеріалу):

  • Металеві коронки.
  • Повністю цирконієві коронки.
  • Коронки цільнокерамічні, порцелянові.

Порцелянові корони на підструктурі з цирконію. Переваги вони виглядають природними, міцними, не викликають алергії. В даний час обираючи певний вид коронок, найкраще проконсультуватись із фахівцями. Це дозволить вам уникнути певних помилок і вибрати підходящий варіант під ваші потреби.

Консультація зі стоматологом допоможе вам не лише убезпечити себе від непотрібних витрат, а й зберегти здоров’я. Тому вибір коронок є дуже важливою процедурою в естетичній стоматології.

Показання до встановлення протезних коронок

На особливу увагу заслуговують рекомендації стоматологів. Показанням для основи протезних коронок є механічне пошкодження або ослаблення природної коронки зуба, а також ненормальний її зовнішній вигляд. Таким чином, коронка передбачається у разі перелому зуба, а також при його значному ослабленні в ході карієсу або коли більше не існує можливості застосування пломби.

Коронка також надягається після лікування кореневого каналу, оскільки під час цієї процедури природна коронка зуба послаблюється чи руйнується. Буває, що коронки є опорою для так званого протезного мосту, тоді їх надягають на здорові зуби. За бажанням пацієнта протезні коронки також можуть бути встановлені з суто естетичних міркувань: коли пацієнту не відповідає форма або колір природної коронки зуба.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com