Популярні види метизів і де вони застосовуються?

137 Новости Винницы

Популярні види металовиробів і де вони застосовуються?Металеві кріплення використовуються в побутовій і промисловій сфері. З їх допомогою кріплять на кухні полку і збирають величезні будівельні конструкції. Металовироби міцно увійшли в наше життя і не збираються йти з неї, незважаючи на те, що метал повсюдно замінюється полімерними матеріалами. На українському ринку доступні найрізноманітніші кріпильні вироби від вітчизняних і зарубіжних виробників. Від покупця залишається тільки правильно підібрати товар за розміром і якістю виготовлення.

Що мається на увазі під словом «метизи»?

Слово «метиз» — скорочення від «металевий виріб». Звучить досить просто, але точно характеризує дану продукцію. До числа металевих кріплень прийнято відносити:

  • цвяхи — тонкі стрижні з гострим кінцем і плоскою головкою, по якій б’ють молотком;
  • анкерні болти — складаються з дюбеля і болта, перший елемент кріпиться в заздалегідь просвердлений отвір, а другий фіксує деталь;
  • гвинти — стрижні з різьбленням і голівкою під викрутку;
  • болти — схожі на гвинти, але закручуються ключем або руками;
  • саморізи — нагадують цвяхи з різьбленням, не вимагають підготовки поверхні під установку (на відміну від шурупів);
  • шпильки — циліндричні вироби з різьбленням на обох сторонах і без головки, фіксуються гайками.

Як бачите, світ метизів дуже широкий. Деякі його представники здатні існувати самостійно — наприклад, саморізи; інші потребують допоміжних елементах — болт складно уявити без гайки. Конструкція кожного виробу визначає специфіку його застосування.

Де використовуються металеві кріплення?

Кріплення існують вже багато століть. Людство настільки звиклися з ними, що складно уявити виробничу задачу, для вирішення якої не стали в нагоді б металовироби. А якщо вдалося обійтися, це викликає величезний захват і здивування. Основні області застосування металевих виробів:

  • будівництво (цивільне, промислове);
  • ремонтно-монтажні роботи;
  • вантажопідйомні процеси;
  • виробництво і збирання меблів.

Якісне і правильно підібране кріплення — основа надійності будь-якої конструкції: від виробничого цеху до літака або верстата. Навіть в мобільній і комп’ютерній техніці ми можемо бачити металовироби.

Фактори, що впливають на ціну метизів

Якщо ви уважно подивитеся на український ринок кріплень, то зверніть увагу, що ціна на болти в Україні може відрізнятися в 5, 6, а то і в 10 разів. Чому ж зовні однакові болти або анкери так стоять? Факторів, що визначають ціну, кілька. Слід розуміти, що якщо метиз виготовлений за кордоном, то в його вартість включена доставка і інші витрати, які поніс постачальник. Продукція українського виробництва буде дешевше при однаковому рівні якості.

Важливим фактором також є масштабність виробництва, яка визначається відповідністю вироби стандартам (ГОСТ, DIN). Великі заводи випускають металовироби великими партіями, і це знижує собівартість окремого кріплення. При цьому, у такого виробника ви не знайдете болт або гайку нестандартних розмірів. За індивідуальні параметри доведеться доплатити. І подібний метиз для вас зробить під замовлення тільки невеликий цех, якому не складе труднощів змінити параметри виробництва.