Поки ми спали! Зеленський поставив остаточну крапку. Екстрена вечірня зустріч – прийняли рішення

524 Новости Винницы

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу озвучив причини введення санкцій проти каналів ZiK, NewsOne і «112 Україна». Глава держави запевнив дипломатів, що мова йде не про замах на свободу слова, а про захист національної безпеки, повідомили в Офісі президента увечері 3 лютого.

“”Хочу відзначити роботу Служби безпеки саме в боротьбі з небезпекою російської агресії в інформпросторі. Санкції проти засобів масової інформації – це завжди складне рішення для будь-якої влади, крім авторитарної. Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки”.

Президент зазначив, що ці телеканали тривалий час активно використовувалися для дезінформаційних кампаній в Україні, спрямованих на підрив реформ, курсу держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора.

Зеленський запевнив послів, що свободі слова в Україні нічого не загрожує.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак додав, що санкції стосовно деяких ЗМІ були запроваджені на основі серйозних доказів.