Пізно вночі! Конфіскувати – він змів його, своїм літаком. Зеленський влаштував облаву. Його накрили – догрався

390 Новости Винницы

Не один Президент має обмежити зарплати топ-посадовцям, а Верховна Рада і Кабмін. Загалом це питання не врегульоване законодавством. Є ще й інший бік медалі: вони просто не хочуть цього робити. Вочевидь, хтось на це впливає, а вони не можуть «протистояти».

Про це в інтерв’ю “Вголосу” розповів перший Президент незалежної України Леонід Кравчук.

“За час мого президентства також були наглядові ради, але всі члени наглядових рад працювали на громадських засадах – ні копійки не отримували. А ці отримують мільйони! І пік цього безчинства був при Президенті Порошенку”, – зазначив він.

І додав: “А розпочалося все це у 90-х: люди, які були ближче до високих чинів, почали прибирати все до рук і приватизовувати, відтак за короткий час стали мільйонерами і зараз літають на власних термінових бортах, літаках та живуть у дорогих містах світу у найдорожчих квартирах. Це десь з 1998 року почалося, з часів Кучми, бо на зорі незалежності такого багатства в Україні не було.

Реальна економіка почалася вже за Кучми, але її на свою користь використали всі, хто хотів. Більше того, зараз це все продовжується, бо за 28 років усі Президенти, які були, прийшли з іншого світу, з більшовицько-партійного, бідного і хотіли моментально стати багатими”.

Відзначимо, що екс-президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю журналістам Французької газети L’Express, ось що пише про це у своєму телеграм-каналі народний депутат Максим бужанський. Передаємо позицію нардепа в оригіналі:

За час мого президентства ми зробили більше реформ в сфері боротьби з корупцією, ніж за попередні 25 років, повідомив Порошенко журналістам французької L’Express, які потрапили в його чіпкі руки.

У той же час, цілком могли б припустити журналісти, у 75% опитаних громадян України, зі словом корупціонер чомусь асоціюється саме Петро Олексійович.

Як же так, а?

Я думаю справа в тому, що антикорупційні реформи Петра Олексійовича просто не дійшли до Петра Олексійовича, не вистачило часу.

А от Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що на корупційні схеми Коломойського мала реагувати тодішня влада (Тобто сам пан Порошенко).

Варто також зазначити, що у п’ятницю, 5 березня стало відомо, що США ввели проти українського бізнесмена, очільника Дніпропетровської області часів президентства Петра Порошенка Ігоря Коломойського санкції, звинувативши його в корупційних діяннях — до того ж досить давніх.

“Будучи головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 до 2015 року, Коломойський брав участь в корупційних діяннях, які підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів та процесів управління, зокрема використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди”, — так висловився на адресу Коломойського в особливій заяві Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що на корупційні схеми Коломойського мала реагувати тодішня влада (Тобто сам пан Порошенко).

“Ці санкції стосуються великої корупції в Україні на той час, коли пан Коломойський був головою Дніпропетровської обласної адміністрації (2014-2015 р. – Ред). Якщо є відомості про вченення ним корупційних схем, це не могло відбуватися без відома президента тодішнього. Це не могло відбуватися поза межами цієї системи влади, яка тоді була в Україні”, – сказав Гетманцев.