Пів години тому! СБУ вже там – перевірка на “плюсах”: вони не чекали – грають в політику! В президента взялись

1249 Новости Винницы

Служба безпеки України проводить перевірку телеканалу “1+1”. У спецслужбі хочуть перевірити, хто має вплив на інформаційну політику телеканалу.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За словами Подоляка, цей телеканал “грає в політику”, однак це нормально для конкурентної медійного середовища.

“СБУ проводить перевірку за “1+1”. Вони повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який вплив на управління виявляється, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій…”, – заявив Подоляк.

Також в Офісі Президента поки не розповіли, чи є порушення в діяльності існуючих українських каналів, зокрема пулу Порошенка. Кажуть – очевидних проблем, які були в пулу Медведчука, немає.

“Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука”, – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, рішенням РНБО проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака ввели санкції. Козак – один з найближчих соратників Медведчука. Обмеження стосувалось і телеканалів, власником яких є Козак. Так, мовлення припинили “112 Україна”, ZIK і NewsOnе.

Секретар РНБО Олексій Данілов згодом заявив, що каналів, які діють всупереч національним інтересам, багато. Проте для того, аби робити певні кроки, Раді нацбезпеки, потрібні докази та відповідні документи.