Пісочна анімація та «сухий» басейн: у Вінниці облаштували нове приміщення для інклюзивно-ресурсного центру №2

19 Новости Винницы

В грудні інклюзивно-ресурсний центр №2 перемістили до нового приміщення на вулиці Замостянській, 51. На сьогодні в місті завершили обладнання центру, де на виховання братимуть дітей з особливими освітніми потребами, які мешкають на Лівому березі міста і в приєднаних громадах.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці міського голови Сергія Моргунова.

«Пісочна анімація, сенсорні світильники, інтерактивний стіл, «сухий» басейн. Це все обладнано в інклюзивно-ресурсному центрі №2, який у грудні переїхав у нове приміщення. Тут допомагають дітям з особливими освітніми потребами розвивати соціальні та пізнавальні навички, емоційний інтелект, а ще ‒ займаються з ними лікувальною гімнастикою», ‒ повідомляються в дописі мера.

Відомо, що раніше заклад розміщувався на базі спецшколи по вулиці Келецькій. Нове приміщення на Замостянській виділили для того, щоб створити більш комфортні умови для відвідувачів Центру та його працівників.

«Тут провели капітальний ремонт за стандартами інклюзії. Облаштували сенсорну кімнату, залу для реабілітації, кабінети для корекційно-розвиткових занять, закупили спеціальне сучасне обладнання», ‒ зазначає міський голова.

За словами Сергія Моргунова, з юними вінничанами працюватимуть професійні педагоги, вчителі-дефектологи, логопеди та практичні психологи.

«Спеціалісти відзначають, що у роботі з дітьми навіть інтер’єр має велике значення, тому важливо створити затишну атмосферу. Упевнений, що оновлення Центру сприятиме покращенню якості послуг. А це ще один крок з розвитку інклюзивної освіти у Вінницькій громаді», ‒ підкреслює міський голова.

Нагадаємо, в липні 2020 року стало відомо, що для інклюзивно-ресурсного центру №2 відремонтують приміщення на вулиці Замостянській, 51. Капітальний ремонт розпочали в серпні. В листопаді для центру закуповували додаткове обладнання.