«Під полуницю стелять сіно»: французьку делегацію вразили методи вирощування ягід у Вінниці. Фото

32 Новости Винницы

9 червня делегація з Франції побувала на полях ТОВ «Аграна Фрут Лука», де вирощують полуницю, вишню та інші ягоди. Закордонних гостей вразили масштаби угідь.

«Те, що я сьогодні побачив на цих угіддях – вражає, і особливо величезні площі для вирощування полуниці. Сподобалось й те, що застосовуються цікаві технології. Наприклад, під полуницю стелять сіно, на таких об’ємних територіях це дуже доцільно. Загалом, вважаю, що підприємство дуже раціонально та оптимально використовує у своєму господарстві різні технології для вирощування рослин», – поділився враженнями технічний спеціаліст компанії «VITAGORA» Філіп Оспіталь.

Також французи ставили багато питань щодо органічного виробництва та боротьби зі шкідниками.

«Зараз у Франції зростає запит на виробництво органічної продукції, особливо в останні три роки. Це пов’язано з тим, що і споживачі, і виробники розуміють важливість розвитку цього напрямку. Коли аграрії переходять з традиційних способів ведення господарства на більш екологічні, органічні, то вони в результаті на 20% підвищують свій прибуток. Але це вимагає високої підготовки в технологіях і відповідної освіти агрономів», – каже пан Оспіталь.

На сайті міськради Вінниці також зауважують, що разом з французькими партнерами триває робота по чотирьох пріоритетних напрямках співробітництва: створення агрокластеру, агрохабу, сфера водопостачання та водовідведення, а також – щодо зрошування сільськогосподарських земель.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info