Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

124 Новости Винницы

22 січня аеродром Калинівка, відомий як чудовий майданчик для змагань з традиційного літнього дріфтингу, став епіцентром інновацій. Всупереч змінним настроям української зими, тут мужньо ламали стереотипи про «їзду боком», люто ковзали шипованими покришками по танучому льоду і місили сніг, зігрівалися перемогами фаворитів і холоділи від численних крешів. Під Вінницею дебютував ART MOTION WINTER DRIFT VINNITSA GP — перші в українській історії перегони з зимового дрифту, що пройшли під егідою ФАУ.

Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

Стартовий етап національної серії зимових змагань з дріфтингу, організований VFDD, став полігоном спортивної боротьби для 37 учасників з 46 зареєстрованих. Крім професійних спортсменів спробувати себе в дрифті міг будь-який власник задньопривідного автомобіля, що попередньо пройшов реєстрацію. Співвідношення новачків і старожил виявилося приблизно рівним, практично 1: 1. Але це не розкололо склад учасників на дві категорії: дебютанти створили серйозну конкуренцію іменитим спортсменам з Києва, Одеси, Краматорська, Львова та інших куточків України. Багатообіцяючими стали вже результати кваліфікації, де перше місце посів новобранець дрифту Дмитро Жайворонюк. Достойно показали себе і вінничани: Руслан Шевчук, Роман Пшець і Олександр Паньковецкій.

Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

Після параду пілотів, де нарешті можна було оглядати всі чотири десятка підготовлених авто разом, для 32 учасників, які пройшли кваліфікацію, настав час фінальних заїздів. І тут фанати впевнено відчули всю особливість зимового дрифту: на трасі одночасно перебувало по 10-15 машин. Дріфткари повторювали маневри один за одним на відносно великих швидкостях, а замість диму з-під коліс виривалися віяла снігу і льоду. Через велику кількість аварій, вилетів з траси і сходів з технічних причин, інтрига зберігалася практично до останніх заїздів.

Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

З настанням сутінків боротьба за перше місце розгорілася між головними фаворитами публіки — володарями чемпіонських титулів, призерами європейських змагань Олексієм Головнею і Дмитром Іллюком. Сутичка обіцяла бути серйозною, публіка чекала результату із завмиранням серця. Хто знає, чим би закінчилося це протистояння, тільки підготовлений Nissan підвів свого власника, поступившись першим місцем надійному ВАЗ 2103 Олексія Головні. Ось так першість в ART MOTION WINTER DRIFT VINNITSA GP дісталося киянину, а одеситу Дмитру Іллюку довелося задовільнитися другим місцем. Бронзовим же призером змагань став Максим Міллер на ВАЗ 2101.

Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

 «В організації заходу взяли участь понад 100 чоловік команди VFDD і волонтерів, вони провели величезну роботу, саме тому національна серія зимових змагань з дріфтингу ART MOTION WINTER DRIFT VINNITSA GP стартувала успішно!» — розповідає про тонкощі організації голова Вінницької федерації драгрейсингу і дрифту Андрій Гальчинський.

Перші офіційні змагання із зимового дрифту: старт покладено!

Велике спортивне свято завершилося врученням кубків і призів, урочистим нагородженням переможців! Але це не кінець. Попереду — ще два етапи і результати загального заліку. Очікуємо анонсів. До зустрічі на змаганнях із зимового дрифту!