Особливості плівок для друку на струменевому і лазерному принтері

233 Новости Винницы

Для ще більшої зручності роботи з таким матеріалом, плівка для друку обробляється при виготовленні антистатиком. Плівка, призначена для вітрин і білбордів, має сольвентну основу, для більшої стійкості фарби і більш яскравого зображення. Придбати плівку для друку ви можете на сайті: https://mak.trade/plenki-dlya-pechati/

Особливості плівок для друку на струменевому і лазерному принтері

Сфера застосування плівки для друку

Не дивлячись на те, що плівка для лазерного принтера або струменевого коштує дорого, безмежні можливості такого напрямку і бездоганна якість готового зображення роблять її все популярнішою.

Найпоширеніші напрямки, де успішно застосовуються зображення, нанесені друкарським або копіювальним апаратом на плівку:

  • виготовлення слайдів;
  • друк рекламних матеріалів;
  • виробництво кольороподілених форм;
  • для растрових і штриховочних проектів;
  • створення оригінал-макетів;
  • для перенесення картинок на посуд, тканину, різноманітні комп’ютерні аксесуари, будь-які поверхні (магніти, гума тощо);
  • прикраса авто- і мототехніки методом акваграфіки;
  • декор вітрин;
  • виготовлення постерів, білбордів, вивісок;
  • випуск наклейок, етикеток, стікерів і т.п .;
  • перенесення тимчасових тату для тіла; виготовлення захисних наклейок.

Основою під плівку є крафт-папір з силіконовим напиленням з одного боку і клейким, водорозчинним шаром з іншого.

При виготовленні рекламних слайдів і презентаційних матеріалів зазвичай використовується двошарова плівка, вона дозволяє використовувати одну сторону для нанесення зображення на пігментних принтерах, другу — на струменевих.

Плівка, призначена для стікерів і подібних товарів випускається зі спеціальним адгезивним напиленням, завдяки якому фарба дуже добре лягає, забезпечується точна передача кольору і рівні кордони малюнка. Зображення не вицвітає, не розтікається, дуже швидко висихає. Найчастіше підходить для роботи пігментними і водорозчинними фарбами. Природно, вони термостабілізовані і оброблені антистатиком.

Важливо підбирати саме ту плівку, яка підходить для принтера. Тоді чіткість картинки, реалістичність передачі кольору і якість зчеплення з тонером викличуть справжнє захоплення. Підбираючи принтер і плівку, потрібно врахувати спосіб друку, і температурний режим.

Хитрощі або корисні поради

Якщо необхідний друк плівці на лазерному принтері чи струменевому, то спочатку потрібно нанести зображення на сублімаційну бумагу(купити її можна тут), потім перенести картинку на плівку і лише після цього перенести на готовий виріб. Якщо ж плівка для струйника, то можна друкувати безпосередньо, практично на будь-якому принтері з водним чорнилом.

Народні експериментатори примудряються не тільки багаторазово використовуватися плівку, знімаючи розчинником фарбу, використовувати плівку для лазерного принтера на струменевому, завдаючи на ній шар желатину, так і пристосовувати плівку для ламінування на друк. Якщо плівка тонка, то умільці друкують на двох аркушах, щоб досягти бажаної товщини для термодруку.

Вибираючи між струминними принтерами для того, щоб друкувати на плівці, можна не хвилюватися, навіть якщо модель найпростіша, 4-кольорова — результат буде винятковим і практично не відрізняється при друку на 6-кольоровій машині.

Якщо машина «не бачить» прозору плівку для струменевого принтера, то досить на края намалювати жирну чорну лінію (0,5 см) грифельну олівцем або маркером для дисків. Часто на аркуші плівки є білий квадрат або смуга з легко відклеюючим папером, який дозволяє розпізнати лист принтеру. Після друку він знімається. Він також дозволяє брати лист плівки, не залишаючи на ньому відбитки пальців.

Між листами прозорої плівки для лазерного принтера і струменевого є напівпрозора калька. Її призначення — поділ плівки і виключення злипання листів між собою.