ОПЗЖ все – Медведчук шокував, “кинув” партію. Рабінович в ауті – остаточний злив. Почалось неочікуване!

1256 Новости Винницы

Лідер партії «Опозиційна платформа – За життя!», кум Путіна Віктор Медведчук заявив, що пора вже зняти інтригу, яка з’явилася після того, як його прізвище соціологи почали включати в соціологічну вибірку під час опитувань – він не збирається брати участь в президентських виборах. Тому всі виміри його особистого рейтингу – це марна трата часу.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише блогер і політолог Олеся Яхно.

Вона зазначила, насправді ніякої інтриги і раніше не було, адже було і так зрозуміло, що шансів у Медведчука стати президентом України немає ніяких. Йому не світить навіть потрапляння до другого туру, тому що хто ж його вибере?

ОПЗЖ все – Медведчук шокував, “кинув” партію. Рабінович в ауті – остаточний злив. Почалось неочікуване!

Олеся Яхно зазначає, куди цікавіше було б почути, на якому етапі Віктор Медведчук вирішив «злити» партію. Ну, в сенсі, обміняти на різні бізнеси. Регулярні виходи одного з партійців на російських каналах з позицією «в Україні засилля фашизму і гомосексуалізму» – це не про роботу на українського виборця. Такі репліки точно не будуть додавати рейтинг партії, яка прагне перемогти на виборах.

Також Яхно присвятила окрему публікацію скандалу навколо Рабіновича і карти України без Криму.

Бачу, ОПЗЖ намагається довести ситуацію до межі. Маю на увазі в тому числі публікацію одним з депутатів цієї партії російського продукту – карти без Криму, але зате з мовним поділом. Свідома провокація. Думаю, вони і далі будуть діяти в подібній манері.

У цьому сенсі, вважаю важливим (і часто про це пишу і говорю) визначення на законодавчому рівні об’єктивних критеріїв того, де: 1) закінчуються питання свободи слова і починається інформаційна безпека; 2) .де закінчуються плюралізм / політичні дискусії і починається робота (свідома або непряма) на інтереси іншої держави і проти безпеки України.

І як маркер – показова реакція різних політиків / партій як на санкції проти депутатів ОПЗЖ, так і на недавно опубліковану розмову Медведчука-Суркова.

ОПЗЖ все – Медведчук шокував, “кинув” партію. Рабінович в ауті – остаточний злив. Почалось неочікуване!

Дуже мало тих, хто займав послідовну позицію в різні періоди. Куди більше тих, хто в 2015 році були сильно проти припинення поставок електроенергії і газу з Росії в Україну, і припинення поставок електроенергії з України в Крим (а я нагадаю, що імпорт електроенергії з РФ Україна припинила 13 листопада 2015 року, імпорт газу – 25 листопада 2015 року, а поставки електроенергії до Криму – 30 грудень 2015 року). Зате тепер рівно ці ж люди журяться, що Україна, виявляється, так пізно, аж у 2015 році, припинила поставки газу і електроенергії з РФ. І при цьому, знову ж таки, ці ж люди ні разу не задаються питанням, а чому ж чинна українська влада відновила поставки електроенергії з Росії та Білорусі в середині 2019 року, коли в цьому ось взагалі не було ніякої критичної необхідності.