Одеса — це красиве південне місто, третє за величиною в Україні

815 Новости Винницы

Якщо ви ніколи не бували в Одесі, то вам обов’язково варто там побувати. Та й як можна не побувати в місті, про яке ви знаєте так багато? Хіба ви не чули про Дерибасівську, Пересип або Молдаванку? Про шаланди повні кефалі? Про Привоз, вулицю Малу Арнаутську і Потьомкінські сходи? Про Соньку Золоту Ручку і Беню Кріка? І тільки не кажіть мені про те, що ви не читали Валентина Катаєва та Іллю Ільфа з Євгеном Петровим! Найсвіжіші навини Одеси та всієї України читайте на сайті.

Одеса - це красиве південне місто, третє за величиною в Україні

Одеса — це красиве південне місто, третє за величиною в Україні, в якому говорять на багатьох мовах і в якому з’єднується непоєднуване, де незримо витає дух Остапа Бендера, де живуть люди веселі і дотепні, життєрадісні і безжурні. Одеса — це унікальне місто, над яким, здається, не владні час і історичні катаклізми. І це сприяє життєстійкості, природженого оптимізму і витонченого гумору одеситів, улюблене заняття яких — сміятися над собою. Про Одесу складено чимало анекдотів, фейлетонів і пісень. Але я не буду сипати анекдотами і жартами на одеський манер. Дозвольте мені розповісти вам про ту Одесі, про яку ви напевно не знаєте. Про Одесу очима одесита.

Якщо ви приїдете в Одесу в сезон — з травня по вересень, то місто зустріне вас яскравим сонцем, зеленими деревами, квітучої акацією, натовпами туристів, заповненими пляжами, величезною кількістю літніх дискоклубів на узбережжі і звичайно, заразливо хорошим настроєм. Ритм життя не зупиняється влітку ні на секунду. М’який клімат, безліч піщаних пляжів і тепле море щорічно привертають тисячі туристів до цього міста, яке давно і заслужено носить титул Південної Пальміри. Місцеві жителі, проте, як і жителі багатьох інших міст-курортів, над приїжджими тихенько посміюються і не втручаються в хід їх життя.

Одеса - це красиве південне місто, третє за величиною в Україні

Корінних одеситів рідко зустрінеш на міських пляжах, це привілей приїжджих. Самі одесити віддають перевагу відпочинку на Кароліно-Бугаз, або скорочено Бугазі, що представляє собою смугу піщаних пляжів в декількох кілометрах від Одеси. Там знаходиться незліченна кількість квартир, що здаються, невеликих приватних будиночків, пансіонатів, кафе, ресторанів і дискотек, де можна «зависнути» на вихідні або під час відпустки.

А ще, кожен, хто побував в Одесі, знає, що таке Аркадія, яка вважається чорноморською Ібіцею місцевого масштабу. Там, де зелена алея веде до моря, в курортній зоні розташувалися кращі літні дискотеки, ресторани і бари міста. Це місце, де можна забути про все на світі.