Обнюхала кожну ягоду: звідки везуть і почому продають полуницю у Вінниці. Фото

49 Новости Винницы

22 травня на Привокзальному у Вінниці чимало торгових точок пропонують покупцям першу у цьому сезоні полуницю. Ціна стартує від 100 до 65 гривень. Та, що найнижчими розцінками — прим’ята. На цінниках окремо вказано, що привезли ягоди з Херсонщини.

«Беруть не дуже активно. Переважно один лоток, там грам 400-500. Одна із покупчинь перебрала кожну ягоду та обнюхала її. Каже купує, у цьому сезоні вперше. Бере для дітей, боїться, щоб ті не отруїтись», — повідомила з ринку репортер нашого видання.

У овочевих магазинах міста також продають полуницю. До прикладу, в одному з таких по вулиці Київська, за кілограм просять 130 гривень. Ще вчора ціна була на 15 гривень вищою. А близько двох тижнів тому досягала 200 гривень.

«Наша полуниця з Одещини. Її вирощують на спеціальних плантаціях, під целофаном. Тому вона швидше дозріває. Можете купувати як кілограм, так і лоток. А хочете на пробу, зважимо вам і кілька штук. Я два тижні тому почала купувати дітям. Ні алергії, ні отруєнь від нашої полуниці у них не було», — пояснює репортеру продавчиня.

Зазвичай, коли весна рання, у таку пору полуниця вже дозрівала на приватних городах вінничан.

«Цього року почала лише цвісти. Тому, коли зможу посмакувати домашньою полуницю, поки говорити зарано», — зауважила Тетяна Миколаївна, яка живе за 15 кілометрів від Вінниці.