Обираємо BMX велосипед

144 Новости Винницы

В даний час представлена ​​категорія велосипедів має масу відмінних характеристик. BMX велосипеди, як і інші, мають свої переваги і недоліки. Однак, вибираючи велосипед, необхідно визначитися з тим, для чого він потрібен. BMX (Bicycle Motocross) — це дисципліна велосипедного спорту, яка поєднує в собі акробатику на велосипедах і стрибки через великі перешкоди.

На що звернути увагу

BMX буває двох різновидів: фристайл і слалом. У першому випадку, спортсмен демонструє мистецтво управління велосипедом, яке досягається за рахунок трюків. Слаломна різновид більше нагадує крос-кантрі, коли людина веде велосипед в режимі «без рук». BMX стає справжнім видом спорту лише в тих випадках, коли на ньому проводяться великі змагання. Для них необхідні певні правила, які були прийняті ще в 70-х роках минулого століття.

Велосипед BMX з’явився в 70-х роках минулого століття. У той час такі велосипеди проводилися тільки в Японії. І тільки з початку 90-х років, завдяки зусиллям ентузіастів BMX, він став популярний у всьому світі. Купуючи представлене обладнання, вам варто звертати увагу на свої індивідуальні переваги. Представлені велосипеди відмінно підходять для виконання найрізноманітніших трюків. Таким чином, це швидше за все підліткові моделі.

Обираємо BMX велосипед

Конструкція

Велосипеди BMX мають міцну раму, яка зроблена зі сталевих труб. Також велосід мають деякі відмінні риси:

  • До них кріпляться колеса з широкими шинами, які призначені для амортизації і зниження вібрації від нерівностей на дорозі.
  • Для більш комфортної їзди на BMX, велосипед додатково оснащують різними опціями: гальмами, підніжками, крилами, багажником і т.п.
  • Але все ж, основною характеристикою велосипеда BMX є наявність різних трюків і елементів на ньому.

Вони роблять велосипед BMX відмінним засобом пересування по місту. Для екстремального катання, як правило, вибирають більш потужні і міцні велосипеди. А ось для тренувань в спортзалах, наприклад, в фітнес-клубах, підійдуть зовсім інші, більш легкі і комфортні моделі. Щоб зорієнтуватися у величезному асортименті велосипедів, представлених на ринку, експерти радять розглянути кілька основних моделей.