Назарбаєв поїхав до Меркель домовлятися про «нормандський формат» в Астані

657 Новости Винницы

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв 9 січня прибуває до Берліну для переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Головною темою діалогу буде вирішення конфлікту на сході України та підготовка зустрічі голів держав в «нормандському форматі» в Астані. Про це повідомив прес-секретар німецького правління Штеффен Зайберт.

Після переговорів з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, що відбулися в Берліні 8 січня, Ангела Меркель заявила, що про можливість зустрічі в Астані стане відомо лише після перемовин, які мають відбутись в найближчі дні.

Очікується, що міністри закордонних справ Росії, Німеччини, Франції та України 9 січня проведуть телефонну конференцію, в ході якої обговорять хід реалізації мінських домовленостей. Також не виключають можливості приватної зустрічі міністрів чотирьох держав на початку наступного тижня.

Ще в кінці 2014 року президент Петро Порошенко заявив, що 15 січня в столиці Казахстану Астані пройде зустріч керівників Росії, України, Німеччини та Франції, щодо врегулювання ситуації на Донбасі.