На Вінниччину привезли 80 тисяч доз вакцини від коронавірусу – Мoderna

34 Новости Винницы

У Вінницькій області затверджено розподіл вакцини Мoderna. Всього у наявності 80 тисяч доз.

За інформацією Вінницької ОДА, це четвертий різновид вакцини від COVID-19, яка використовуватиметься для щеплення мешканців області.

Детальніше по кожній з вакцин, які зараз наявні у Вінницькій області:

Moderna.

Вакцина американської компанії Moderna стала другою в світі, яка після завершення трьох етапів клінічних досліджень показала високу ефективність у запобіганні зараження коронавірусом. Препарат, як і всі інші вакцини, внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ.

Вакцина зберігається у вигляді замороженої суспензії при –25 ºC до –15 ºC у багатодозовому флаконі. Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2–8°C протягом 30 днів.

Moderna вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Pfizer-BioNTech – 87 750 тисяч доз

Цією вакциною щеплено – 32288 людей. Вона розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Вакцину внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ. Вакцина Pfizer BioNTech покликана навчити організм виробляти специфічні антитіла для знищення вірусу.

Її вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.

AstraZeneca – 33200 доз

Цією вакциною щеплено 17800 людей. Це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca. Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield.

У вакцині AstraZeneca використовується безпечний для людини вірус, який переносить елементи вірусу SARS-CoV-2. Так вакцина змушує організм виробити імунітет, водночас не даючи хворобі розвиватися.

Вакцину вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках, включно із субліцензійним виробництвом в Індії. Адже склад та технологія виготовлення вакцини ідентичні.

CoronoVac – 70720 доз

Цією вакциною щеплено 41392 людини. Це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу.

Ця вакцина містить у своєму складі інактивований вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу.

Вакцину Sinovac Biotech водять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.