На Вінниччині закривають Верхівський сільськогосподарський коледж

55 Новости Винницы

Минулого тижня Вінницький аграрний університет прийняв рішення про закриття Верхівського сільськогосподарського коледжу, який є його відокремленим структурним підрозділом.

Інформації про закриття коледжу редакції підтвердили у приймальній комісії ВНТУ. Зазначивши, що основною причиною закриття став малий потік студентів. Їх тут всього менше сотні, випускників – 32.

Верхівський сільськогосподарський коледж розпочав функціонувати, як навчальний заклад з 1922 року та спочатку діяв, як агропрофшкола. У коледжі студенти здобували навчання за наступними напрямками:

  • Агрономія;
  • Геодезія та землеустрій;
  • Садово-паркове господарство.

Нині навчальний процес у коледжі планують реорганізувати. З першого вересня студенти груп, що продовжують навчання будуть переведенні до Ладижинського коледжу, або Вінницького аграрного університету.

Викладачам та працівникам коледжу теж мають запропонувати альтернативу.

Досі залишається відкритим питання і передачі закладу територіальній громаді. Охочих трансформувати у щось нове колишній маєток-технікум-коледж з 25 га парку, занесеного до переліку пам’ятників садово-паркового мистецтва України – поки немає.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

, фото із сайту Тростянецькі вісті