На Вінниччині за минулий тиждень рибоохоронний патруль виявив 27 порушників

28 Новости Винницы

З 12 по 19 квітня 2021 року інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Усіх порушників буде притягнено до відповідальності.

Про це повідомили у Вінницькому рибоохоронному патрулі.

Складено 3 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 16 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один за ч. 1 ст. 86-1 КУпАП (експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням). Також оформлено сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників конфісковано 33 кг риби та 3 од. заборонених знарядь лову («драчі», сітки, хватки, раколовки). Накладено штрафів на 1 275 грн. Збитки нанесені рибному господарству України склали 3 757 грн», — вказується у повідомленні.

14 квітня 2021 року державні інспектори задокументували порушення природоохоронного законодавства. На р. Рів, поблизу м. Бар Вінницької області громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову, а саме сіткою з жилки. Виловив 30 екз. карасів сріблястих загальною вагою 5 кг. Збитки нанесені рибному господарству України склали 510 грн.

19 квітня риб патрульні зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Південний Буг, в с. Новоселівка Немирівського району Вінницької області. Рибалка здійснював заборонений вилов риби зябровою сіткою. Виловив: 26 екз. карася сріблястого, 2 екз. плітки, 1 екз. судака звичайного та 1 екз. ляща загальною вагою 4,3 кг. Збитки нанесені рибному господарству України становили 1 292 грн.

«На винних осіб було складено адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справ передано в районні суди. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої», — вказується у повідомленні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.