На Вінниччині виявили продавця, який продавав підсніжники

30 Новости Винницы

З початку березня на Вінниччині стартувала операція «Первоцвіт». Екоінспекція з поліцією та муніципальною вартою проводять рейди, аби виявити осіб, які продають підсніжники. За цей час склали три адмінтротокола.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

16 березня 2021 року на території Вороновицької об’єднаної територіальної громади було виявлено громадянку, яка здійснювала збут об’єктів рослинного світу (підсніжник білосніжний) в кількості 150 рослин, які занесені до Червоної книги України.

На порушницю було складено протокол за ч. 2 статті 88-1 КУпАП, матеріали якого буде направлено на розгляд до судових органів.

Зауважимо, відповідно до частини 1 статті 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн. із конфіскацією об’єктів рослинного світу. За один екземпляр незаконно добутої рослини занесеної до Червоної книги України, а саме підсніжника, передбачена відповідна компенсація за його знищення від 49 до 62 грн.

Нагадаємо, це уже третій адмінпротокол, складений з початку весняної акції.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

, фото поліції