На Вінниччині триває «Велике будівництво». До кінця року планують завершити 10 об’єктів

34 Новости Винницы

У 2021 році на Вінниччині планується завершити 10 об’єктів в рамках реалізації Національної програми «Велике будівництво». Головна мета – створення сучасного спортивного простору та популяризація спорту в громадах.

Про це повідомляється на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, за інформацією заступника Голови ОДА Олександра Піщика.

«На Вінниччині визначено 10 об’єктів, які реалізовуватимуться у 2021 році. Це об’єкти спортивної, освітньої, медичної, культурної і інноваційної інфраструктури. Всі вони реалізуються за рахунок державних коштів і вони будуть завершені у 2021 році. Сьогодні увагу хочу приділити об’єктам спортивної інфраструктури: в області таких реалізовується 3», — зазначив Олександр Піщик.

Перший об’єкт, про який розповів посадовець, знаходиться в місті Вінниці – це реконструкція спортивного комплексу з басейном по вулиці академіка Янгеля. Об’єкт розпочато в 2018 році. За власні кошти вінницька громада вже виконала 55% робіт і за ініціативи міської ради цей об’єкт в 2021 році включено до програми «Велике будівництво» з подальшим фінансуванням за рахунок ДФРР. Сума фінансування складає майже 12 млн грн. і завершити його планують до кінця 2021 року.

Другий об’єкт – це спортивний комплекс, який знаходиться в Жмеринській громаді. Зокрема мова йде про спортивний комплекс в Браїлові.

«Цьогоріч завершиться реконструкція існуючої будівлі і добудується велика спортивна зала для ігрових видів спорту. Це реальна потреба для тих спортсменів, які вже довгий час проводять тренування в незадовільних умовах. В цьому році передбачено фінансування в розмірі 10 млн грн і об’єкт також планується завершити до кінця року», — розповів Олександр Піщик.

Останній об’єкт, якому приділив увагу заступник Голови ОДА, – це реконструкція будівлі гімназії під плавальний басейн в місті Могилів-Подільський. Нажаль, за його словами, таких об’єктів в області дуже мало, але такі об’єкти найбільш необхідні в освітніх закладах.

«Цей об’єкт вже готовий на 67%. В минулі роки він реалізовувався за кошти держави і міського бюджету. Цього року фінансування на будівництво об’єкту надійде також з державного бюджету і до кінця року він відкриє свої двері для відвідувачів», — підкреслив посадовець.

Нагадаємо, 12 квітня Кабмін затвердив перелік програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2021 році.

На Вінниччині почали ремонт 68-ми кілометрів дороги державного значення та відремонтують майже 12 кілометрів дороги, що проходить через Брацлав.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.