На Вінниччині судитимуть угрупування, учасники якого привласнили понад 19 мільйонів гривень бюджетних грошей

10 Новости Винницы

11 лютого прокури військової прокуратури Вінницького гарнізону скерували обвинувальний акт щодо 4 учасників злочинної групи до Вінницького міського суду. Обвинувачених підозрюють в привласненні 19 мільйонів гривень бюджетних коштів, спрямованих на капітальне будівництво дорожньої мережі охоронного периметру технічної території військової частини. Організатора угрупування оголосили в розшук.

Про це інформують у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Як з’ясували слідчі, обвинувачені, об’єднавшись у злочинну групу, привласнили бюджетні кошти, виділені для капітального будівництва (відновлення) дорожньої мережі охоронного периметру технічної території військової частини, дислокованої у Вінницькій області, у розмірі 19 111 769,1 грн.

У відомстві додають, що організатора злочинної групи оголошено в розшук, матеріали щодо останнього виділено в окреме провадження.

«Одночасно повідомляємо, що командира військової частини — полковника ЗСУ, завдяки недбалості якого злочинній групі вдалося привласнити бюджетні кошти, притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 425 КК України та обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду 03.11.2020 для розгляду по суті. Судовий розгляд триває», – зазначають в повідомленні.

Обвинуваченим інкримінують порушення за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Санкціями вказаних статей Кримінального кодексу України передбачено покарання: для командира військової частини – у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років; для інших учасників злочинної групи – у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Третього слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Нагадаємо, в листопаді минулого року повідомляли, що на Вінниччині судитимуть командира військової частини через збитки на понад 3 мільйони.