На Вінниччині судитимуть посадовця фіскальної служби, недбалість якого спричинила понад 400 тисяч гривень збитків державі

25 Новости Винницы

До суду скерували обвинувальний акт щодо головного державного ревізора-інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб управління податків та зборів ГУ ДФС у Вінницькій області. Посадовця підозрюють в службовій недбалості, яка спричинили 443 тисячі гривень збитків державі.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, слідчі з’ясували, що інспектор провів позапланову документальну перевірку фінансово-господарської діяльності одного з підприємців. Перевірялося дотримання законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За результатами перевірки інспектор не донарахував підприємцю податку на додану вартість на суму 443 тисяч гривень, спричинивши збитки бюджету.

Довідково

Санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 до 12 750 гривень) або без такого.

Нагадаємо, через збитки на понад 3 мільйони гривень на Вінниччині судитимуть командира військової частини.