На Вінниччині шукають жінку, яка під чужим іменем народила дівчинку Надію і щезла через три години після пологів

33 Новости Винницы

В Гайсині 17 квітня трапився незвичний випадок. За останні десятиліття такий на Вінниччині стався вперше. Біля місцевої лікарні прямо надворі почались пологи в жінки. Почувши крик, медики прийшли на допомогу і забрали її у пологове відділення. Народилась, дівчинка, яку мати назвала Надією, а через три години після пологів жінка щезла. Пішла помитись і пропала. Її досі шукають правоохоронці.

«Близько 5 години ранку біля лікарні медики почули крик про те що народжує жінка. Вийшли. Там почались пологи в жінки. Лікарі забрали її. Жінка народила дівчинку, вагою 3590 грами, зростом 51 сантиметр. Назвали дівчинку Надією. Через три години жінка попросилась в душ помитись і просто зникла», — розповідає представник відділу комунікації поліції у Вінницькій області Вадим Кобзар.

Породілля була не сама, з чоловіком. Але встановити її особу та особу чоловіка поліцейським не вдалось. Вони обоє назвали медикам чужі імена.

«Назвали анкетні дані, які не відповідають дійсності. Вона сказала, що проживає в Києві, назвала прізвище, ім’я, по батькові. Поліція перевірила і з’ясувалось, що така там не проживає. Тобто, вигадане ім’я.

Лікарям жінка розповіла, що в неї четверта дитина. Сказала, мовляв вона приїхала погостювати у Тульчинський район, а коли поверталась додому, по дорозі їй стало зле, тому їхали до лікарні.

На вигляд жінці 35-37 років, волосся світле, коротке. Жінка була в масці. Її не може ніхто описати, відповідно, фоторобот скласти неможливо.

Кримінальне провадження за даним фактом не відкривали.

«Такі дії не підпадають під кримінальне правопорушення. Є тримісячний період, коли в жінки може бути післяпологова депресія і вона може не усвідомлювати свої дії. Тобто, відповідальності немає. Протягом трьох місяців, якщо її не знайдуть, дитину можуть усиновити», — прокоментували в поліції.

До 24 квітня дитина перебуватиме в пологовому, потім її мають перевести в дитячий будинок або усиновити.

За словами правоохоронців, подібних випадків на Вінниччині не було, принаймні останні років десять. Жінки залишали новонароджених у «вікні життя», що у Вінниці біля костьолу. За минулий рік два таких випадки.

Були і випадки, коли жінки вбивали новонароджених малюків. Десять років тому такий випадок був у Чечельнику.

Але втеча з лікарні після пологів — вперше.