На Вінниччині почали щеплювати людей другою дозою вакцини Pfizer

24 Новости Винницы

У Вінницькій області вже 36 175 людей отримали перше щеплення від COVID-19. Відсьогодні, 11 травня, в області розпочалось щеплення другою дозою Pfizer/BioNTech.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

За інформацією МОЗ України, найближчим часом у Вінницьку область плануються поставки вакцин AstraZeneca та CoronoVac. Для здійснення масової вакцинації людей з III-IV етапів Дорожньої карти протягом травня пройдуть навчання медики мобільних бригад:10 бригад по вакцині Pfizer/BioNTech та 10 бригад по вакцині AstraZeneca. Зараз в області працює 9 мобільних бригад

Нагадаємо, що 12 квітня у Вінницьку область Міністерством охорони здоров’я України поставлено 5 600 доз вакцини CoronoVac, виробництва Sinovac Biotech. За рекомендацією МОЗ України, половина доз одразу були залишені на ревакцинацію через 28 днів. Даною вакциною вакцинуються маломобільні групи населення та особи, які за ними доглядають, а також працівники освіти, які беруть участь в ЗНО.

Також Вінниччина отримала 3510 доз вакцини Pfizer/BioNTech, нею вже вакциновано 2676 людей. Цією вакциною щеплюють працівників та пацієнтів інтернатних закладів для осіб похилого віку, працівники ДСНС, працівників прикордонних підрозділів.

Нині в області працюють 2 мобільні бригади, які пройшли навчання по вакцині Pfizer/BioNTech. 11-12 травня тренінги по роботі з вакциною Pfizer/BioNTech пройдуть медики ще 5 мобільних бригад. Від сьогодні, 11 травня, в області розпочалось щеплення другою дозою Pfizer/BioNTech.

Щодо вакцини AstraZeneca/Covishield, то 24 лютого МОЗ України передало на Вінниччину 17 800 доз вакцини AstraZeneca/Covishield, а 26 квітня поставлено 13 700 доз AstraZeneca SKBio. Вакцинуються люди з І та ІІ етапів Дорожньої карти та люди віком 65 років+. Всього AstraZeneca провакциновано 28 630 людей. З 19 травня в області стартує ревакцинація вакциною AstraZeneca.