На Вінниччині місцевий житель перекрив русло ріки. Навколишнім населеним пунктам загрожував паводок

20 Новости Винницы

До Державної екологічної інспекції Вінницької області надійшло звернення щодо порушення вимог природоохоронного законодавства, яке може спричинити прорив каскаду дамб річки Рів та підтоплення паводковими водами навколишніх населених пунктів. З’ясувалося, що житель села Гармаки утворив земляний вал на гідроспоруді, який спричинив перекриття русла річки Ровець. На порушника винесли адмінпротокол.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції Вінницької області.

«На адресу Державної екологічної інспекції надійшов лист від Жмеринської РДА щодо розгляду листа директора СТОВ «Прогрес» про порушення вимог природоохоронного законодавства, в наслідок чого можливе підтоплення паводковими водами населених пунктів та прориву каскаду дамб річки Рів», – йдеться в дописі.

Як повідомляють екологи, 5 лютого інспектор сектору державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Інспекції приїхав на місце в ході розгляду звернення. Фахівець встановив, що жителем с. Гармаки за допомогою спецтехніки проведено роботи з нагортання земляного валу на гідроспоруду, розташовану у вершині водного об’єкту (ставка Гармацький), що спричинило перекриття русла річки Ровець, чим порушено режим обмеженої господарської діяльності. Дане правопорушення було вчинено на території Барської ОТГ за межами населеного пункту села Гармаки.

«За результатами виявленого порушення на громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 53 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України», – додають в Держекоінспекції.

Довідково

Санкція статті 53 КУпАП передбачає накладення штрафу на громадян від п’яти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 425 гривень) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 510 гривень).