На Вінниччині 14% школярів з понеділка навчатимуться з дому. Коли очікувати на завершення “дистанційки”

20 Новости Винницы

На Вінниччині з 22 лютого, в 746 школах по регіону відновлюється дистанційне навчання. Парти на домашні столи тимчасово змінять учні 5-11 класів. Це близько 14% від 166 тисяч школярів по всій області. Повернутися до уроків в режимі онлайн доводиться через різкого стрибка хворих на короновірусну інфекцію. За останню добу в області фіксують антирекордну кількість таких пацієнтів. З 581-ти випадків, 57-м серед дітей. Коли всі класи зможуть приступити до очної формою навчання, не відомо. Все буде залежати від епідситуації в найближчий тиждень. А тим часом 1-4 класи продовжують навчання в штатному режимі.

«На жаль, ми спостерігаємо вже другий день збільшення кількості дітей, які захворіли. Станом на сьогодні таких по області 57-м. Відносно цього, було прийнято рішення рекомендувати штаб ДСНС нашим районам, що 1-4 класи навчаються в очному режимі. Тобто, вони приходять на заняття. А 5-11 класи навчаються дистанційно. Тобто, для того, щоб зменшити кількість дітей, які б перебували разом у загальноосвітніх закладах. І таким чином ми зменшимо ризик захворюваності. Скільки це буде тривати, залежить від епідситуації. Штаб ДСНС кожного ранку проводить засідання. Звітує лабораторний центр, який дає відповідну інформацію. І потім буде прийняте колегіальне рішення про продовження навчання у тому, чи іншому ракурсі», — розповів Володимир Буняк, в.о. директора департаменту освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації.

Зауважимо, у Вінницькій області на COVID хворіє понад 5 тисяч осіб. У 25 опорних лікарнях області, станом на ранок 19 лютого, на стаціонарі перебуває 817 пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та 507 пацієнтів з підозрою на коронавірус. 819 пацієнтів перебувають у важкому стані, з яких на апараті ШВЛ – 5 осіб, СРАР – 62, кисень – 752. Тут можна дізнатися про ситуацію із захворюванням по районах регіону.