На 45-му заводі у Вінниці – новий керівник

44 Новости Винницы

Новим керівником 45-го експериментального механічного заводу, що у Вінниці, став Микола Ляпун. Він переміг у відборі на посаду директора держпідприємства.

Про це у Фейсбук написав голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

«Познайомився із новим керівником 45-го експериментального механічного заводу – Микола Миколайович Ляпун. Саме він переміг у відборі на посаду директора державного підприємства. Сьогодні колективу його представив заступник Державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

До цього Микола Ляпун теж працював у структурі концерну — першим заступником ДП «Харківський завод спеціальних машин». Галузь автомобілебудування новопризначений керівник знає «від і до» — від електромонтера-ремонтника Кременчуцького автомобільного заводу до директора Торгового дому ХК «АвтоКрАЗ». Забезпечував постачання спеціальних автомобілів на експорт та до Збройних сил України, організовував виробництво і налагоджував комерційну діяльність. Власне, Микола Ляпун організовував підготовку участі автомобілів КрАЗ в трансконтинентальному ралі Париж-Дакар», – йдеться в дописі голови ОДА.

Микола Ляпун

Під час зустрічі обговорили, які зміни чекають 45-й завод із новим керівником.

«Сьогодні про це говорили на зустрічі в облдержадміністрації. Проблеми озвучив і колишній керівник заводу – Микола Чумак. Свого часу він був головою облдержадміністрації. Так, є багато питань.

Водночас, є чимало можливостей у 45-го заводу. Це підприємство оборонного концерну, тому у час війни має стратегічне значення. На цьому наголошував і новопризначений керівник. До речі, Микола Миколайович народився у Полтаві, але має вінницьке коріння — його мати родом із села Ганнівка Липовецького району. Сподіваюсь, що невдовзі будемо мати свіжі новини із 45-го заводу», – додає Сергій Борзов.

Нагадаємо, генеральний директор ГК «Укроборонпром» Юрій Гусєв під час робочого візиту на 45-й експериментальний механічний завод у Вінниці 16 лютого повідомив про зміну керівництва на держпідприємстві.

До Миколи Ляпуна керівником 45-го заводу був Микола Чумак.

Читайте також: Вінницький «філіал» «Укроборонпрому»: Як працює 45-й завод.