«Моє майбутнє в агро»: ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ» встановило теплицю в Гринівецькому НВК

27 Новости Винницы

В рамках освітнього проєкту компанії «Астарта-Київ» ТОВ «Хмільницьке» організовує гуртки для школярів, щоб зацікавити їх сучасним агросектором та допомогти визначитися з майбутньою професією. У межах проєкту «Моє майбутнє в агро» аграрії встановили вже шість теплиць при освітніх закладах краю. Нещодавно теплицю було встановлено і в Гринівецькому НВК, у якій діти самостійно вирощуватимуть овочі.

Дев’ятикласниця Гринівецького НВК Софія з радістю відвідує гурток «Агросфера». Зізнається, що отримані знання застосовує і вдома, коли допомагає батькам на городі.

— На заняттях з агросфери дізнаюся багато нового. Наприклад, що насіння треба поливати соком алое і тоді краще сходитиме. І буде кращий врожай, — ділиться учениця.

На гуртку-факультативі учні 6-9 класів вивчають теорію та практику аграрних технологій: від рослинництва до маркетингу.

— У березні стартували заняття. Дітям розповідали про будову рослин, їхні особливості. Далі вони самостійно сіяли насіння. Вели щоденники, фіксували як сходять овочеві культури. Діти у захваті. Постійно слідкують за саджанцями, поливають їх, — говорить керівниця гуртка, вчителька біології Гринівецького НВК Надія Шевченко.

У квітні працівники ТОВ «Хмільницьке» розчистили територію та облаштували теплицю. Школярі та педагоги завезли ґрунт, торф. Найближчим часом висаджуватимуть рослини: огірки, помідори, салати, капусту, перець. Зібрані овочі передаватимуть в шкільну їдальню.

— Аграрії забезпечують матеріальну базу для гуртка: встановили теплицю, придбали насіння, саджанці, матеріали для облаштування теплиці, надали теоретичний курс «Агросфера». В межах екологічної акції «Зберігаємо довкілля з АСТАРТОЮ» співробітники ТОВ «Хмільницьке» з вчителями й дітьми заклали фруктовий сад біля теплиці. Посадили яблуні, груші, абрикоси, вишні, кущі смородини. Надалі діти навчатимуться, як проводити щеплення дерев, формувати крони, — зазначає Надія Олександрівна.

Цьогоріч на вихованців проєкту «Моє майбутнє в агро» чекає агробатл. Конкуруватимуть між собою команди зі шкіл, які приймають участь у проєкті. Учні села Гринівці змагатимуться із «колегами» із села Малий Браталів. Хто збере кращий урожай, той і переможе. Учні з Малого Браталова уже активно працюють в теплицях.

— Спочатку насіння огірків висаджували в торфові стаканчики. Постійно поливали їх і були дуже раді, коли почали проростати паростки рослин. Цікавлюся агросферою, бо в майбутньому планую обрати професію, пов’язану з агрономією, — говорить учениця Малобраталівської школи Руслана Лесик.

«Астарта-Київ» постійно реалізує нові проєкти на територіях, де провадить діяльність. Як соціально-відповідальний бізнес, вкладає кошти в освітні, медичні, культурні заклади. Наприклад, торік у селі Малий Браталів збудували стадіон. Цьогоріч тут працівники ТОВ «Хмільницьке» разом з жителями громади й школярами висадили 80 туй, аби провести і благоустрій прилеглої території.

— Бачимо цікавість та запал в очах дітей, тож проєкт вдалий. Жителі сіл завжди активно відгукуються на ініціативи аграріїв. Своєю чергою, підтримуємо громади, адже це — наші партнери, — запевняє заступник генерального директора з соціальних питань ТОВ «Хмільницьке» Петро Сидоренко.

ГО «Поділля Аграрне»