Механічна вентиляція

Механічна вентиляція

90 Новости Винницы

Витяжні вентилятори – це практичні та функціональні пристрої, які відповідають за правильну циркуляцію повітря у будівлі. Їх щонайменше кілька типів, і вони відрізняються один від одного тим, де вони встановлені, як ними керують і т.д. Як працює вентилятор витяжний і навіщо його встановлювати?

Принцип роботи витяжних вентиляторів

Завдання вентиляторів — всмоктувати повітря із приміщення назовні або всмоктувати його. У першому випадку це витяжний вентилятор, а в другому припливний. У цій статті докладніше розглянуті перші пристрої.

Побутові та промислові вентилятори є частиною системи механічної вентиляції та беруть активну участь у циркуляції повітря в будівлі. Зазвичай вони мають електроживлення та є відмінним способом загалом підвищити ефективність гравітаційної вентиляції в будинку чи на робочому місці.

Ці пристрої встановлюються на вході у вентиляційний канал — таким чином, вони є альтернативою решітці вентиляції.

Механічна вентиляція

Чи варто встановлювати витяжні вентилятори?

Витяжні вентилятори з електроприводом забезпечують оптимальний повітрообмін незалежно від зовнішніх погодних умов.

Завдання цих пристроїв – покращити витяжку відпрацьованого повітря з дому. Однак варто враховувати, що навіть добре підібраний вентилятор не вирішить усіх проблем, пов’язаних із вентиляцією. Наприклад, пов’язані з плавним проходженням повітря через окремі кімнати у будинку чи припливом свіжого повітря ззовні.

Тільки всі ці фактори гарантують справний повітрообмін у будинку. В іншому випадку, наприклад, може виникнути негативний тиск, коли повітря всмоктується вентилятором.

Це відбувається, наприклад, коли вентилятор у вентиляційному каналі повністю перекривається гравітаційним потоком повітря при вимкненому вентиляторі.

Типи витяжних вентиляторів

Витяжні вентилятори діляться, зокрема, за режимом роботи. Популярні осьові вентилятори, в яких рух повітря відбувається навколо осі, і радіальні вентилятори — потік повітря в них перпендикулярний до осі, на якій встановлено робоче колесо.

З іншого боку, коли справа доходить до поділу за остаточним місцем встановлення, можна виділити вентилятори для ванної, кухні, настінні та віконні моделі. Назви достатньо вказують на розташування та застосування.

Останній популярний диференціюючий критерій це те, як контролюються вентилятори. У даному випадку йдеться про ручні моделі і вентилятори з регульованою вологістю, з таймером і датчиком руху.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com