Мешканці вулиці Складської з дітьми, за підтримки Радикальної партії, виходять на пікетування міськсуду

682 Новости Винницы

Мешканців мікрорайону по вулиці Складській позбавляють єдиного дитячого майданчика, який існував з 1950-их років. Він став на заваді сусідці, яка вирішила самовільно збудувати під’їзд до власної оселі саме на місці, де граються десятки місцевих дітлахів. Вінницька міська рада стала на бік громади, заборонивши знищення майданчику. Це рішення сусідка оскаржує в суді. Зважаючи на доволі тривалу судову тяганину, у громаді є великий сумнів, що Феміда такі сліпа та винесе рішення згідно норм права, а не за бажанням однієї особи. Принаймні громаді відмовили виступити в судовому засіданні, як третя особа. Саме тому мешканці мікрорайону – дорослі та малі – за підтримки Радикальної партії 30 квітня o 13.30 збираються пікетувати будівлю Вінницького міськсуду з вимогою почути тих, хто є справжнім колективним власником дитячого майданчику. І це буде лише перша публічна акція за участю обуреного суспільства.
З 1950-60-их біля будинків №№ 16-20 по вулиці Складській існували дитячий, спортивний майданчики і навіть сцена для лекцій. Там виросли два покоління місцевих мешканців. На старих світлинах видно, як сьогоднішні дідусі ще гралися біля «дитячих атракцій».
З початку 1990-их років місцевий культмасовий центр став занепадати. Згодом ЖЕК вирішив відновити невеличкий дитячий майданчик і власним коштом обладнав його доволі непогано. В середині 2000-их наша сусідка Вікторія Москалюк звернулася в міськраду з проханням щодо виділення її родині вільну ділянку під житлову забудову в спільному дворі фактично поруч з дитячим майданчиком приховавши факт його існування. Рішенням Вінницької міської ради від 11.11.2008 року №2155 жінці було надано у власність земельну ділянку, проїзд до ділянки був визначеній з північної стороні. По мірі того, як оформлялася це земельна ділянка, з північного боку почали зникати дитячі атракції. Наприклад, «горка». Більше того, як вдалося вияснити громаді, жінці міська влада надала для забудови лише 840 кв. метрів землі, а вона з самого початку зайняла огородженням територію майже в півтори рази більшу. (фото №2)
Також люди здивовано констатували, що сусідка почала «вирівнювати» дитячий майданчик, який вирішила пристосувати для проїзду автотранспорту та встановила ворота. Звісно, що місцеві жителі підняли галас, та звернулися до тодішнього міського голови Володимира Гройсмана. Він ініціював створення спеціальної комісії щодо вивчення ситуації, яка згодом доповіла меру про порушення, а саме будівництво дороги з-поміж атракцій, хоча до будинку пані Москалюк існує під’їзд з іншого боку, і він доволі зручний та не складає напруги в громаді.
Про це засвідчює рішення Вінницької міської ради від 24.12.2010 року №71 “Про внесення змін до рішення Вінницької міської ради від 11.11.2008 року №2155 щодо надання гр. Москалюк В.А. земельної ділянки у власність”, доповнено п.10.2 даного рішення словами: “з південно-західної частини земельної ділянки з виходом на вул. Складську. Таким чином, внесеними змінами щодо порядку користування земельною ділянкою проїзд до ділянки гр. Москалюк В.А. через “дитячий майданчик” скасовано і визначено з протилежного боку ділянки.
Оскільки пані Москалюк це не влаштовувало, вона звернулася до суду з оскарженням змін. Напрочуд дивним виявилася постанова від 12.10.2011року Замостянського районного суду по справі №2 -ф-5872\11\0206. Суд підтримав клопотання позивачки. Ми навіть і не чекали справедливості, адже в приватних розмовах вона вихвалялась, що «купила суддю». Вінницький апеляційний адміністративній суд, де міськрада оскаржувала рішення, природно, скасував рішення Замостянський районного суду по справі №2 — а — 5872 /11/0206 постановою від 22.12.2011 року.
Оскільки гр. Москалюк В. А. При виготовленні проектних документів приховала той факт що під’їзна дорога до її території пролягатиме по дитячому майданчику який завжди, ще з 1950 років тут знаходився, чому є підтвердження (фото додається).
Незважаючи на звернення мешканців і вивчення питання комісією міської ради, Москалюк В.А. звертається в Вищий адміністративний суд України /999/4455/12, і справу повернуто на новій розгляд.
Наразі майбутнє нашого двору та місце, де ще граються діти, розглядається в Вінницькому міському суді (справа №127/1932/15-ц). Згідно ухвали про призначення експертизи від 03.03.2015 року, “ТОВ Подільський центр судових експертиз” має надати суду свою оцінку ситуації.  Ми вважаємо, що на даному етапі, при розгляді питання в суді, присутня корупційна складова. Про це говорить той факт, що прохання юриста, який представляє інтереси міської ради, ввести, як учасника процесу, представників громади  вулиці Складської суддя Сичук М.М. чомусь категорично відхилив. Також лишаються поза увагою кваліфіковані висновки комісії міської ради з врахуванням думки мешканців. Чому?!!
Зараз, і в цьому можуть переконатися всі бажаючі на власні очі, в авральному порядку В. Москалюк готує іншу площадку, щоб перенести дитячий майданчик. А цікаво, куди? Вона бачить її в 20 метрах від башти підприємства “Екоцемент”, поруч зі залізничною колією, де з цистерн вдувають цемент на зберігання і таким чином опиляють це місце цементом. Вибачте, але дитячий майданчик немає межувати з дорогою вищеназваної фірми, по якій їздитимуть бочки з цементом. Це вкрай небезпечно. На думку пані Москалюк наші діти та онуки мають дихати цементним пилом… Громада одностайна в тому, що такі злочинні дії сусідки суд має зупинити. Краще, щоб суд прислухався до здорового глузду, згадав, що і судді мають дітей, і як батьки піклуються про них. Тому ми готові на будь-які акції протести аби до думки громади прислухалися і нас підтримали.

Фото як було раніше, та як зараз.

cvxbxcv56cvxbxcv56ggcvxbxcv cvxcsdf