Кава у френч-пресі

Кава у френч-пресі

101 Новости Винницы

Френч-прес — дуже простий і функціональний пристрій для приготування ароматної кави, добре відомий любителям чорного енергетика. Це відмінна альтернатива кави звареній традиційним способом.

Френч-прес — все, що потрібно знати про приготування кави за його допомогою

Кава у френч-пресі

На смак напою впливає не тільки правильний спосіб заварювання кави у френч-пресі, а й вибір якісного продукту та його правильний помел. Чому варто і як користуватись френч-пресом, і як утримувати прилад у чистоті?

Кава у френч-пресі

Що таке френч-прес та як він працює?

Френч-прес, також відомий як кавовий прес, являє собою пристрій для класичного заварювання кави, відомий з початку 20 століття. Винайдений у Франції, але запатентований італійцем Аттіліо Калімані, він отримав найбільше визнання у Великій Британії та Данії. У Данії досі діє фабрика Bodum, відома виробництвом френч-пресу та іншого приладдя для приготування кави. Популярність френч-пресу пояснюється простотою процесу заварювання кави та її ефектом – смачним чорним напоєм. Пристрій відрізняється високою функціональністю, але може мати елегантний дизайн, що зробить його оригінальним елементом кухні.

Структура кожного френч-преса однакова. Пристрій зазвичай виготовляють зі скла та нержавіючої сталі. Воно складається із скляного або металевого циліндра з поршнем, на кінці якого знаходиться сітчастий фільтр, що добре прилягає до стінок колби. Як видно, френч-прес простий по конструкції та зручний у використанні. Приготування кави з його допомогою не потребує використання будь-яких фільтрів чи інших добавок. Насправді потрібна тільки хороша кава та окріп. Завдяки конструкції френч-пресу, оснащеного поршнем та ситечком, кавова гуща залишається на дні, а в чашки наливається лише ароматний чорний напій.

Чому варто використовувати френч-прес?

Френч-прес — це універсальний та функціональний пристрій для заварювання кави, який підійде для дому, офісу та подорожей. Варто знати, що з його допомогою можна приготувати не лише каву, та й чай. Апарат варто купувати не лише через дуже просте застосування, але й невисоку ціну. Тому френч-прес — один з найпростіших і дешевих способів приготування смачної кави. Крім того, його легко чистити, він може мати цікавий дизайн та дозволяє приготувати велику кількість кави.

Яку каву вибрати для френч-пресу?

У зв’язку з тим, що на смак напою, приготованого за допомогою френч-пресу, найбільше впливає якість кави, використовувати неякісний продукт не варто. Найкраще рішення — керуватися власними смаковими уподобаннями та використовувати саме той сорт кави, який подобається, при приготуванні напою іншими способами.

Це може бути вже мелена або свіжомелена в кавомолці кава, звичайна арабіка або навіть ароматна кава, збагачена, наприклад, ароматом ванілі. Однак при використанні зерен варто звертати увагу на ступінь їхнього помелу. Зерна слід помолоти досить крупно, щоб вони не забивали ситечко і щоб кава, приготовлена ​​у френч-пресі, була смачною та ароматною.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com