Інша біда після коро*авірусу: лікар розповів, як будуть розплачуватися пацієнти за “гріхи” лікарів

225 Новости Винницы

Лікар впевнений, що незабаром антибіотики припиняють діяти на організм людини.

Для лікування коронавірусу  застосовують антибіотики. Через це вже незабаром перед людством постане інша

Пандемія коронавірусу вплинула на психічне здоров’я мільйонів людей – ВООЗ
проблема – відсутність дієвих антибіотиків.

Психічних розладів в умовах коронавірусу суттєво побільшало: як уберегтися і коли йти до лікаря

Таке припущення висловив у соцмережі директор Глухівської лікарні, лікар-нарколог Євген Скрипник.

“Скоро, після коронавірусу у нас буде інша проблема – антибіотикорезистентність. Неодноразово писав і говорив , що коронавірус – це вірус , який не лікується антибіотиками. Ще трішки часу і вся бактеріальна флора буде резистентностною до усіх існуючих антибіотиків! 80% захворівших на коронавірус, одужують самостійно, так само , як і захворіли. При кожному нездужанні та піднятті температури тіла не потрібно приймати антибіотики (азітроміцин вже “поховали”, він не буде діяти, всі його приймають треба і не треба)”, – розповідає лікар.

Він зауважує, що є чіткі покази, коли за коронавірусу потрібні антибіотики. Це випадки, коли є тривала температура, біль в грудях, тривалий кашель, погіршення стану, виділення харкотиння, зміна аналізу крові, яка говорить про приєднання бактеріальної інфекції тощо.

“Для перестраховки антибіотики приймати не потрібно, навіть , якщо у вас і виявили на КТ вірусну пневмонію. Вірус не лікується антибіотиками. На жаль, сімейні лікарі також “грішать” для перестраховки антибіотиками з перших днів виявлення цієї хвороби, та й самі люди біжать в аптеку та купують ці ліки”, – говорить Євген Скрипник.