Гройсман на партійній конференції на Вінниччині: «Наша команда готова показати нову якість політики»

28 Новости Винницы

Вінницька обласна організація політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» провела свою партійну конференцію 14 травня в Тульчині на площі біля Палацу Потоцьких.

До лав обласної партійної організації було прийнято 200 нових членів: депутатів Вінницької обласної та міської рад, голів територіальних громад, секретарів та голів фракцій місцевих рад і учасників проекту «Молодіжний резерв партії». На конференції також сформували новий склад Ради Вінницької обласної організації партії.

Захід зібрав партійців не тільки з Вінниччини, участь у ньому взяли представники центрального апарату та делегації від організацій з інших регіонів. До роботи конференції також долучилися колишні міністри Є.Нищук, О.Саєнко, В.Черниш та Г.Новосад, ексзаступники міністра, експерти тощо.

— В Україні на додачу до всіх криз і управлінських провалів останнього року додається ще одна криза – політична, — сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман у вступному слові. – Верховна Рада стрімко втрачає стабільну більшість, а отже не може швидко ухвалювати потрібні країні рішення.

За його словами, «брак компетентності, брак професіоналізму та брак відповідальності влади» призводить «до багатьох проблем і криз: у боротьбі з епідемією, в економіці, у соціальному захисті людей».

Гройсман переконаний, що найбільші виклики, які сьогодні стоять перед Україною, окрім зовнішніх загроз, — це руйнування державних інституцій, криза довіри людей до влади, провальна кадрова політика і стрімке скорочення середнього класу, як основного двигуна економічного розвитку країни. Небажання вирішувати саме ці фундаментальні питання веде до більш точкових криз – як провал вакцинації від COVID-19, неконтрольована міграція, передусім молоді, невизначеність із забезпеченням людей похилого віку, зростання бідності.

— Держава віддалилася від проблем українських родин. І це теж робить нас вразливими, — зазначив Володимир Гройсман. — Українці втомилися від непрофесіоналізму, беззаконня, нещирості, імітації та постійних провалів.

Володимир Гройсман вважає, що протистояти цьому можна шляхом неухильного слідування кільком пріоритетам, це – наділення людей реальною владою на місцях, реальна боротьба з корупцією, формування сильних державних інституцій і вирішення питань безпеки.

— Я маю надію та впевненість, що нова якість української політики розпочнеться з нашої команди «Української Стратегії», — сказав Гройсман. — Це буде політика, заснована на принципах компетентності, професіоналізму та відповідальності. Наше бачення майбутнього складається з 5-ти пріоритетів: наділити людей владою, дозволити Україні увійти у вищу лігу розвинених демократичних держав, створити сильні державні інституції, поліпшити якість життя кожного українця, захистити культуру, ідентичність та територіальну цілісність України.

Володимир Гройсман закликав всіх, хто розділяє цю позицію, доєднуватися до команди партії.

Голова Вінницького обласного осередку партії, мер Вінниці Сергій Моргунов наголосив, що розвиток будь-якої громади базується на двох принципових речах – тісному діалозі з жителями і стратегічному баченні в досягненні цілей.

— Треба чути людей і правильно розставляти пріоритети. А децентралізація надала нам колосальні можливості, — сказав Сергій Моргунов. — Сьогодні реформа не завершена, не ухвалені остаточні зміни до Конституції. Але децентралізація – найбільш ефективний механізм управління. І прикладом використання механізмів децентралізації та правильного стратегічного розвитку громад є вінницький регіон і Вінниця, де сформовані ефективні органи влади, працюють визнані на загальнодержавному рівні програми розвитку.

Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий нагадав, що коли команда «Української Стратегії Гройсмана» йшла на місцеві вибори, то обіцяла людям: «Ми виправдаємо вашу довіру!»

— І це були не порожні слова! Ми чітко слідуємо нашому принципу – «Кожний житель Вінниччини – важливий». Ми здатні приймати рішення і здатні їх втілювати у життя, — зазначив очільник облради. — Нині громади Вінниччини на сесіях своїх рад активно ухвалюють плани розвитку на наступні 10 років – Стратегію 2030.

За його словами, для підтримки становлення громад та стимулювання їхнього розвитку обласна рада запровадила дієвий механізм — конкурс «Комфортні громади», конкурс з ремонту, реконструкції та будівництва комунальних доріг і приступила до розробки комплексної та масштабної програми «Питна вода». Він переконаний, що кожна громада на Вінниччині може та повинна стати комфортною для своїх жителів, причому в усіх сенсах.

— Наша партія зміцнює свої позиції у Вінницькій області. Я впевнений, що ми станемо прикладом для всієї України і за якістю процесу партійного будівництва, і за результатами своєї діяльності, — додав Вячеслав Соколовий.

Пресслужба політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана»