Готові платити за паркомісце? Вінничан запрошують долучитися до опитування щодо паркування

50 Новости Винницы

У Вінниці проводять опитування щодо ситуації паркування по місту. В містян хочуть запитати, чи відчувають вони незручності від авто, припаркованих на вулицях міста. Або як вони ставляться до введення платного паркування на окремих вулицях, які перевантажені автомобілями та чи готові вінничани платити за те, щоб гарантовано отримати вільне місце для паркування.

За інформацією Вінницької міської ради, 29 червня у хабі «Місто змістів» за відбудеться презентація та обговорення Концепції паркування в районі Замостя. Тому й до цього заходу проводять опитування щодо ситуації із паркуванням у місті.

В ньому можуть взяти участь усі охочі. Анкета невелика, відповіді на неї не заберуть багато часу. Пройти її можна, клікнувши ТУТ.

Щодо Концепції паркування в районі Замостя

Вона була розроблена в минулому році. Проектом займалися компанія «А+С Україна» спільно з Вінницьким національним технічним університетом на замовлення КП «Агенція просторового розвитку». В рамках проекту обстежували вулиці району, робили аерофотозйомку території в різний час доби, підраховували авто на окремих ділянках та проводили соціологічні опитування.

«У рамках розробки моделі подальшого розвитку району Замостя спеціальні дослідження проводила компанія, яка має досвід роботи у цій сфері. Тепер важливо провести опитування серед мешканців, аби побачити, де, на їхню думку, доцільніше облаштовувати нові парковки, де потрібні платні місця, і як до цього ставляться вінничани. І уже під час зустрічі 29 червня ми хочемо презентувати зокрема і результати цього опитування та обговорити його з фахівцями у сфері мобільності», — розповів директор Агенції просторового розвитку Максим Кравчук.

Участь в обговоренні Концепції візьмуть представники компанії «А+С Україна», Департаменту енергетики, транспорту і зв’язку Вінницької міської ради, КП «Інститут розвитку міст», депутати міської ради, що входять до постійної комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Захід транслюватиметься наживо у Фейсбуці на сторінці Агенції просторового розвитку.